Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δημήτρης Καρούσος, o αστροφυσικός που κατεβάζει… ρολά στις ΗΠΑ (pics)

Είναι δεδομένο πως για να παίξει κάποιος ποδόσφαιρο σε καλό επίπεδο στην Ελλάδα απαιτούνται θυσίες. Στο βωμό του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού κατά κανόνα μπαίνουν οι σπουδές.

Ο 19χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας Δημήτρης Καρούσος κατάλαβε νωρίς πως στη χώρα μας ο συνδυασμός ποδοσφαίρου και μιας δύσκολης σχολής όπως αυτή του Φυσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) αποτελεί ουτοπία.

Και δεν έμεινε άπραγος, αφού το όνειρό του ήταν να εξελιχθεί παράλληλα στους δύο τομείς στοχεύοντας στον ουρανό όπως λένε στην Αμερική (sky is the limit). Δε συζητούσε καν το ενδεχόμενο να θυσιάσει κάποιο από τα δύο, οπότε χρειάστηκε να θυσιάσει ότι με κόπο είχε πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Ελλάδα.

Στα 17 του κι ενώ προετοιμαζόταν για τις Πανελλαδικές, είχε βοηθήσει καταλυτικά την ανδρική ομάδα της Νέας Ιωνίας να σκαρφαλώσει κατηγορία όντας ο νεότερος πορτιέρο στη Β΄ Αθήνας.

Παρά τις απαιτητικές προπονήσεις, το καλοκαίρι τον βρήκε να πανηγυρίζει εντός κι εκτός γηπέδου. Κατάφερε να περάσει στο Φυσικό Αθήνας, γράφοντας 17000 μόρια ενώ παράλληλα κατακτούσε τον τίτλο με τη Νέα Ιωνία, στην Ακαδημία της οποίας ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

διαβάστε περισσότερα στο youngtalents.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected