Κατηγορίες
Αθλήματα

Σταμάτησε τη Σάκκαρη η Konta (vid)

H Μαρία Σάκκαρη έβαλε τα δυνατά της, όμως η Johanna Konta την απέκλεισε στον 2ο γύρο του Eastbourne International, έπειτα από έναν πολύ ωραίο ματς.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Konta επικράτησε της Σάκκαρη με 6-4, 7-6 (4) και πήρε την πρόκριση για τη φάση των “16” της Premier διοργάνωσης του Eastbourne.

Η κορυφαία Βρετανίδα τενίστρια, η οποία διανύει ένα πολύ καλό διάστημα στο tour και πρόσφατα ήταν στα ημιτελικά του Roland Garros, έκανε πρώτη το break, παρόλο που η Μαρία είχε τις πρώτες ευκαιρίες στο 1-2, 15-40.

Η Konta κράτησε το σερβίς της και έκανε το break στο αμέσως επόμενο game, για να προηγηθεί με 3-2. Υπερασπίστηκε το σερβίς της σε όλο το υπόλοιπο σετ η Βρετανίδα, η οποία κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Η Μαρία είχε την ευκαιρία της προς το τέλος του 2ου σετ, όταν εκμεταλλεύτηκε ένα κακό game στο σερβίς της Βρετανίδας και έκανε break με love, για να περάσει μπροστά με 5-3. Δεν έκλεισε όμως το σετ στο επόμενο game, που είχε το σερβίς, κάτι που πλήρωσε.

Η Konta απάντησε στο break, μείωσε σε 5-4 και αμέσως μετά ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου η Βρετανίδα κέρδισε τους 3 τελευταίους πόντους και “σφράγισε” την κατάκτησή του με 7-4, για να ολοκληρώσει τον αγώνα έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τη Σάκκαρη στην grass court season πριν από το Wimbledon. Δεν πήγε ιδανικά αυτή η προετοιμασία για το Grand Slam του Λονδίνου για την Ελληνίδα παίκτρια, που είχε όμως και αρκετά δύσκολες κληρώσεις.

Στο Νότιγχαμ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, πετυχαίνοντας ωστόσο και τις δυο νίκες της σε σκληρά indoor γήπεδα. Στο Μπέρμιγχαμ αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από τη Naomi Osaka και στo Eastbourne πέτυχε την πρώτη της νίκη εις βάρος της Jessica Pegula, αλλά αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από την Konta.

H Konta, η οποία κέρδισε επίσης τη Dayana Yastremska στον 1ο γύρο, θα έχει μια καλή ευκαιρία να φτάσει πολύ μακριά στο τουρνουά της πατρίδας της. Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur, ενώ αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά θα παίξει στα προημιτελικά με μια εκ των Alize Cornet και Shuai Zhang, καθώς η Cornet απέκλεισε νωρίτερα την Elina Svitolina με 6-3, 7-6 (3).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected