Αθλήματα

Τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Ελλάδα

Με νίκη ολοκλήρωσαν την εξαιρετική τους προσπάθεια τα κορίτσια μας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Summer Cups U14, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η ελληνική αποστολή, με αρχηγό τον Φοίβο Μιχαλόπουλο και με τις παίκτριες μας, Αθηνά Πήττα, Μιχαέλα Λάκη και Νικολέτα Παρετζόγλου, ταξίδεψε πρώτα στο Rivne της Ουκρανίας, κατακτώντας την 1η θέση στο προκριματικό τουρνουά κι έπειτα στο Sam Remo της Ιταλίας, όπου πήρε την 3η θέση στην τελική φάση του European Summers Cups.

Στον μικρό τελικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε την Ουκρανία, την οποία είχε κερδίσει και στον αγώνα της 1ης θέσης στο Rivne.

Απέναντι στην Daria Yesypchuk, Νο. 11 στην κατάταξη των κοριτσιών έως 14 ετών στην Ευρώπη, η Αθηνά Πήττα πέτυχε μια σπουδαία νίκη, με 4-6, 6-4, 6-1.

Στο δεύτερο παιχνίδι ωστόσο, η Μιχαέλα Λάκη δεν τα κατάφερε ενάντια στην Alisa Baranovska, No. 1 σε όλη την Ευρώπη στην κατηγορία των 14 ετών, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-1.

Ήταν η πρώτη ήττα σε προκριματικά και τελική φάση στα μονά για τη Μιχαέλα, σε 6 αναμετρήσεις. Στην προκριματική φάση είχε κερδίσει την Baranovska, έπειτα από μια σπουδαία αναμέτρηση και τρια πολύ κλειστά σετ. Μια ήττα και 5 νίκες είχε και η Αθηνά Πήττα στα μονά, έχοντας επίσης μια καταπληκτική εβδομάδα.

Το διπλό έκρινε τη νικήτρια ομάδα και την 3η θέση του τουρνουά, με τα κορίτσια μας να επικρατούν μετά από 2 ώρες μάχης των δυο κορυφαίων Ουκρανίδων, με 5-7, 7-6 (7), 10-7.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πρωταθλήτριες Ευρώπης για φέτος ήταν οι Ελβετίδες, που κέρδισαν στον τελικό τις Τσέχες με 2-1. Η ομάδα της Ελβετίας, ήταν αυτή που απέκλεισε την Ελλάδα στα ημιτελικά, έπειτα από μια κλειστή μάχη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected