Αθλήματα

Ανατροπή και 8άδα η Σάκκαρη! (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Mayo Hibi, βρήκε όμως τον τρόπο να φτάσει μέχρι τη νίκη και να πάρει το εισιτήριο της προημιτελικής φάσης του Silicon Valley Classic στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 24χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, άφησω πίσω της το πρώτο σετ και επιβλήθηκε της Γιαπωνέζας qualifier με 4-6, 6-4, 6-2, για να εξασφαλίσει την είσοδό της στα προημιτελικά της Premier διοργάνωσης της WTA.

To 1ο σετ, αν και είχε 10 games, ξεπέρασε τη μια ώρα σε διάρκεια, με τις δυο παίκτριες να έχουν αμφότερες πολλές χαμένες ευκαιρίες για break. Η Hibi ήταν εκείνη που υλοποίησε μια από αυτές, στο 5ο game, για να κάνει το μοναδικό break του σετ και να περάσει μπροστά με 3-2.

Η Μαρία είχε συνολικά 6 χαμένα break point σ’ αυτό το σετ, ενώ έσβησε και 8 break point. Η μεγάλη της ευκαιρία για να επιστρέψει ήταν στο 8ο game, όταν προηγήθηκε με 15-40 και είχε συνολικά 4 ευκαιρίες για το 4-4, δεν το έκανε όμως και η Hibi διατηρήθηκε μπροστά, φτάνοντας στο 5-3. Λίγο αργότερα, η 23χρονη Γιαπωνέζα σέρβιρε με επιτυχία για το 6-4.

Η Hibi έκανε πρώτη στο break και στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 1-0, το προβάδισμά της όμως κράτησε ελάχιστα, καθώς η Σάκκαρη έμεινε ψύχραιμη και ξεκίνησε την αντεπίθεσή της.

Πρώτα η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε 3 games στη σειρά και προηγήθηκε με 3-1. Η Hibi αντέδρασε και διατήρησε την ισορροπία στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και σε 4-4. Η Μαρία όμως για άλλη μια φορά δεν έχασε την ψυχραιμία της σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο και έκλεισε πολύ δυναμικά το 2ο σετ, κερδίζοντας 8 πόντους στη σειρά για να κάνει το 6-4 με δυο συνεχόμενα love games.

Συνεχίζοντας την αντεπίθεσή της, η Μαρία έφτασε τα 6 κερδισμένα games στη σειρά, καθώς κέρδισε τα πρώτα 4 games του 3ου σετ και προηγήθηκε με 4-0. Η Hibi μείωσε σε 4-1 με break, αλλά η πρωταθλήτριά μας ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα με double break (5-1) και δεν άφησε κανένα περιθώρια στη Γιαπωνέζα, για να ολοκληρώσει τελικά στα 8 games τη μεγάλη της πρόκριση, έπειτα από 2,5 ώρες αγώνα.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε αγωνιστεί πέρσι στον πρώτο της τελικό στο WTA Tour -και μέχρι σήμερα σημαντικότερο στην καριέρα της- στο Silicon Valley Classic, προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά της Premier διοργάνωσης της Καλιφόρνιας.

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Elina Svitolina με την Daria Kasatkina, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της Παρασκευής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected