Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Ενας Ισπανός “δαίμονας” στον Αστέρα Τρίπολης! (vid)

Με την κιτρινομπλέ φανέλα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Αντρές Πασκουάλ Σαντόγια (Σίτο).

Η διοίκηση του Αστέρα φρόντισε να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας, αποκτώντας τον 22χρονο αριστερό μεσοεπιθετικό, Σίτο.

Γέννημα θρέμμα της Βαλένθια, ο Σίτο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των “νυχτερίδων”, το 2013. Σε ηλικία 17 ετών τότε κατάφερε να κερδίσει τους διοικούντες του ισπανικού συλλόγου και να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η αξέχαστη μέρα
Ο Σίτο το 2016 πήρε για πρώτη φορά το βάπτισμα πυρός στην πρώτη ομάδα της Βαλένθια για τις υποχρεώσεις της ομάδας στη LaLiga. Ο Ισπανός εξτρέμ πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο 51, αντικαθιστώντας τον Πάμπλο Πιάτι.

Τον επόμενο χρόνο ο 22χρονος Ισπανός συνέχιζε τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Βαλένθια, καθώς ο προπονητής Πάκο Αγιεσταράν έβλεπε κάτι ξεχωριστό στο πρόσωπο του Σίτο. Μάλιστα τον συμπεριέλαβε σε τρεις αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας του Ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, κατάφερε μόνο σε μία να πάρει χρόνο συμμετοχής κι αυτή ήταν κόντρα στην Οσασούνα.

Το 2017-18 ο Σίτο για πρώτη φορά στην ιστορία της καριέρας του αποφάσισε να αγωνιστεί μακριά από το Μεστάγια και τις νυχτερίδες. Με τη μορφή δανεισμού φόρεσε τη φανέλα της Γιόρκα, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας. Εκεί πραγματοποίησε εννέα συμμετοχές μετρώντας 489’ λεπτά συμμετοχής.

Με το πέρασμα της σεζόν ο Αντρές Σαντόγια επέστρεψε στην ομάδα όπου μεγάλωσε και αναδείχθηκε. Την περυσινή σεζόν πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του χρονιά έχοντας 22 παιχνίδια στα πόδια του με δύο τέρματα. Ο Σίτο στην μέχρι τώρα ποδοσφαιρική του καριέρα έχει αγωνιστεί σε 101 (6.275’) αγώνες, έχοντας 12 τέρματα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected