Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μάνταλος, Λιβάγια και…πρόκριση!

Τα γκολ των Μάνταλου και Λιβάγια στο δεύτερο μέρος, έριξαν στο…καναβάτσο την Κραϊόβα και στέλνουν την ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Europa League! Νέοι βαθμοί-χρυσάφι για την Ελλάδα!

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για την ΑΕΚ που νίκησε 2-0 στη Ρουμανία την Κραϊόβα – Όλα τα λεφτά ο Λιβάγια που αρχικά έμεινε στον πάγκο (!), αλλά όταν που μπήκε στο γήπεδο ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς μόνος του

Όπως αναφέρει το onsports,gr, η ΑΕΚ κατάφερε να αποδράσει την Πέμπτη (8/8) από τη Ρουμανία με το 2-0 κόντρα στην Κραϊόβα και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, στο πρώτο της επίσημο ματς της σεζόν.

Για να συμβεί αυτό, να αποκτήσει δηλαδή τεράστιο πρόβαδισμα εν όψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ, χρειάστηκε η συμβολή του Μάρκο Λιβάγια.

Ο Κροάτης που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς προτιμήθηκε ο Κλωναρίδης, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του «διπλού» της Ένωσης όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 39′ για να αντικαταστήσει τον συμπαίκτη του που αποχώρησε με σφίξιμο.

Επί της ουσίας το τρικ με τον Κλωναρίδη δεν βγήκε για τον Μιγκέλ Καρντόσο με την ΑΕΚ να είναι ακίνδυνη, να έχει θέματα στην ανάπτυξη και στο τρανζίσιον. Παρόλα αυτά ο δικέφαλος είχε καλές στιγμές για να σκοράρει με τον Μάνταλο στο 20′ και τον Βράνιες στο 40′.

Με την εισόδο του Λιβάγια πάντως η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό, πατήματα και… εμπνεύση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεία του στο 60′ όταν με τρομερή πάσα έβγαλε τον Μάνταλο σε θέση βολής κι αυτός έκανε το 1-0 με κεφαλιά-λόμπα.

Η Κραϊόβα επιχείρησε να αντιδράσει, όμως, ο Κροάτης στο 85′ με έναν κεραυνό πέτυχε το 2-0 και «κλείδωσε» τη νίκη για την ΑΕΚ, αλλά κατά μεγάλο ποσοστό την παρουσία της στα play off του Europa League.

Όσο για τους Ρουμάνους απείλησαν στο 83′ με τον Φορτές που τον σταμάτησε ο Μπάρκας, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε από καλή θέση.

Συνθέσεις

Κραϊόβα: Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βαταγέλου, Κέλιτς, Ρομάν (73′ Φόρτες), Ματέιου, Τσιτσαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ (65′ Κάκα), Μπαρμπούτ (73′ Μπάρμπουτ), Άτσκα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Σιμάο (82′ Κρίστισιτς), Ζεράλδες, Βέρντε (64′ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39′ Λιβάια).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected