Κατηγορίες
Basket

Με Έσπερο Λαμίας κληρώθηκε στο κύπελλο ο Φίλιππος Βέροιας. Όλα τα ζευγάρια της 1ης φάσης και οι διασταυρώσεις

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα ξεκινήσει φέτος τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός, αφού μετέχει πλέον στην Α2 και μαζί με τις άλλες ομάδες αυτής της κατηγορίας θα μπει στη διοργάνωση τη 2η αγωνιστική της Α’ Φάσης.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης Κομοτηνή-Ερμής Λαγκαδά κι επειδή είναι ομάδα ανώτερης κατηγορίας, οι “ερυθρόλευκοι” θα αγωνιστούν εκτός έδρας. Εφόσον περάσουν, στην 3η αγωνιστική της Α’ φάσης θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης Αιγάλεω ή Πεντέλη και Ανατόλια, αυτή τη φορά ως γηπεδούχοι.

Αν προκριθεί στη Β’ φάση, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την 1η αγωνιστική ως γηπεδούχος το νεοφώτιστο στην Basket League Ερμή Λάρισας, στη συνέχεια θα παίξει με κάποια ομάδα της Α2 ή της Β΄Εθνικής, που θα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο και αν φτάσει ως την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης, είναι πιθανό να βρει μπροστά του τον Πανιώνιο.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φτάσει ως τα προημιτελικά, όπου μπαίνουν και οι έξι πρώτες ομάδες της περσινής βαθμολογίας της Basket League, τότε θα υποδεχθεί ως γηπεδούχος τον ΠΑΟΚ.

Κατά τα λοιπά, η κλήρωση του Κυπέλλου ανέδειξε ένα ντέρμπι Θεσσαλονίκης, αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον Ηρακλή, που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου για την πρώτη αγωνιστική της Β’ φάσης, ενώ ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα για τα προημιτελικά. Για τα προημιτελικά επίσης το Περιστέρι θα υποδεχθεί τον Ήφαιστο, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με μία από τις δύο ομάδες που θα φτάσουν ως εκεί από τις προηγούμενες φάσεις (και δεν θα προέρχεται από τα σταυρώματα του Ολυμπιακού).

Δείτε παρακάτω όλη την κλήρωση του Κυπέλλου:

Α’ Φάση – 1η αγωνιστική – Σωματεία Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (18/9)

01. Εθνικός – Μεγαρίδα
02. Αιγάλεω – Πεντέλη
03. Ιωνικός ΝΦ – ΑΣΕ Δούκα
04. Παπάγου – Πανερυθραϊκός
05. Πρωτέας Βούλας – ΟΦΗ
06. Έσπερος – Μαρούσι
07. Πανελευσινιακός – Μελίσσια
08. Παγκράτι – Μανδραϊκός
09. Στρατώνι – ΠΑΣ Γιάννινα
10. ΓΣ Φαρσάλων – Πευκοχώρι
11. ΧΑΝΘ – Μαχητές Δόξας Πεύκων
12. Δόξα Λευκάδας – ΚΣ Γέφυρας
13. ΓΑΣ Κομοτηνή – Ερμής Λαγκαδάς
14. ΠΣ Ευκαρπίας – Αίας Ευόσμου
15. Έσπερος Λαμίας – Φίλιππος Βέροιας
16. Πρωτέας Γρεβενών – Καβάλα

Οι διασταυρώσεις των επόμενων φάσεων ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected