Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πάλεψε για το θαύμα στην Τουρκία η εξαιρετική ΑΕΚ (photos)

Η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το θαύμα της πρόκρισης, αλλά παρά την υπερπροσπάθεια και τη νίκη της με 2-0 στην Τραπεζούντα, αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League πληρώνοντας ακριβά το πρότζεκτ Καρντόσο.

Μια συγκλονιστική ΑΕΚ άγγιξε την απόλυτη ανατροπή στην Τουρκία απαλλαγμένη από το περιβόητο πρότζεκτ Καρντόσο που αποτελούσε, όπως αποδείχθηκε απόψε, βαρύδι γι’ αυτήν.

Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Τραμπζονσπόρ, έκανε μυθική εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Νίκου Κωστένογλου, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το… θαύμα που θα της έδινε και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, Αύγουστο μήνα, έχει την σφραγίδα του πρώην προπονητή της και την εμμονή για το περίφημο build up από την άμυνα το οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε καθώς και την λάθος προσέγγιση του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ, όπου έγιναν πειράματα με φυσικό επακόλουθο το 1-3 των Τούρκων.

Με την ΑΕΚ να πληρώνει ακριβά το θέμα Καρντόσο στον πάγκο της έδειξε αντίδραση και εντελώς διαφορετική εικόνα χωρίς τον Πορτογάλο πλέον στη ζωή της. Ο Κωστένογλου με ποδοσφαιρική λογική επέλεξε σχήμα 3-5-2, επανέφερε στην ενδεκάδα παίκτες κλειδιά και με κορυφαίο τον Λιβάγια, οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν την πρόκριση με ψυχωμένη εμφάνιση κι αν δεν ξέμενε από δυνάμεις μετά το 65′ θα την είχε πάρει.

O Κροάτης άνοιξε το σκορ στο 24′, ενώ ο Μάνταλος πέτυχε το 2-0 στο 30′ με εκτέλεση πέναλτι σε ένα πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ έβαλε μεγάλη πίεση στην Τραμπζονσπόρ. Στην επανάληψη και μέχρι να λυγίσει από την κούραση ο δικέφαλος είχε ευκαιρίες για την ανατροπή με κορυφαία αυτή του Ολιβέιρα.

το φιλμ του αγώνα και φωτογραφίες στο onsports.gr

Συνθέσεις

Τραμπζονσπόρ (Γιουνάλ Κάραμαν): Ουγκουρτσάν, Κάμπι, Ιβανίλντο Φερνάντες, Ζοάο Περέιρα, Νόβακ, Παρμάκ, Μίκελ (36′ Σόρλοθ), Σόσα, Ομούρ (44′ Σάρι) (82′ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88′ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58′ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81′ Γιακουμάκης), Λιβάια, Ολιβέιρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected