Κατηγορίες
Basket - Εθνικές Ομάδες

Ο “τελικός” της Εθνικής με τη Νέα Ζηλανδία

Περιμέναμε ότι στο σημερινό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (15.00) θα διεκδικούσε τη νίκη για να στρώσει στην επόμενη φάση το δρόμο της πρόκρισής της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα από τη Βραζιλία, όμως, την αναγκάζει να παίξει σήμερα για την ίδια της την ύπαρξη στη διοργάνωση.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν η ομάδα μας νικήσει, προκρίνεται στη φάση των “16” ως δεύτερη από τον ΣΤ’ όμιλο κουβαλώντας μεν μαζί της την ήττα από την Βραζιλία, αλλά μένοντας στο κόλπο της πρόκρισης στους “8”. Αν χάσει, θα αναγκαστεί να παίξει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32! Έχουμε πάθει κάποια ρεζιλίκια στο παρελθόν, αλλά σαν κι αυτό ποτέ. Ούτε καν στα χρόνια πριν από το 1987. Μακριά, λοιπόν, έστω και ως σκέψη…

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ακριβώς το ίδιο διακύβευμα έχει και η προσπάθεια της Νέας Ζηλανδίας. Άρα ο αγώνας μοιάζει με έναν τελικό πριν τους τελικούς που έχει να δώσει από εδώ και πέρα η Εθνική μας ομάδα, εφόσον φυσικά περάσει τον σημερινό σκόπελο. Άλλο περιθώριο για ήττα δεν υπάρχει. Το… κανονάκι χάθηκε στον αγώνα με τη Βραζιλία.

Το καλό είναι ότι παίκτες και προπονητές της Εθνικής είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι. Ίσως να ήταν και καλό από μια άποψη ότι έχασαν από τη Βραζιλία, διότι πλέον ξέρουν σίγουρα ότι δεν είναι άτρωτοι και ότι για να φτάσουν να διεκδικήσουν μετάλλιο, θα πρέπει πρώτα να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν. Το κλίμα είναι λίγο βαρύ, αλλά, όπως λένε όσοι βρίσκονται στη Ναντζίνγκ, η αποφασιστικότητα δεν έχει χαθεί. Μένει να τη δούμε και στο παρκέ σήμερα.

Πάντως τόσο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος όσο και ο Κώστας Σλούκας, που μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου χθες, υποστήριξαν με σιγουριά ότι τα πάντα βρίσκονται στα χέρια τα δικά τους κι αυτό δείχνει το πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει η ελληνική ομάδα το παιχνίδι.

Η Νέα Ζηλανδία έχει πετύχει μια δύσκολη νίκη επί του Μαυροβουνίου (93-83) κι έχει χάσει εξίσου δύσκολα από τη Βραζιλία (102-94). Όπως φαίνεται από τα σκορ, σκοράρει πολύ, αλλά είναι ευάλωτη στην άμυνα κι αυτό οφείλεται ότι στα παιχνίδια της ο ρυθμός είναι υψηλός, ενώ επίσης σουτάρει πολλά τρίποντα. Ο ψηλός ρυθμός ευνοεί την Εθνική μας υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι Νεοζηλανδοί δεν θα βλέπουν σαν βαρέλι το καλάθι έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Σε κάθε περίπτωση η ήττα της ελληνικής ομάδας από τη Βραζιλία έχει ανοίξει την όρεξη των Νεοζηλανδών, οι οποίοι δεν κρύβουν την πίστη τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Ο σημερινός είναι μόλις ο δεύτερος επίσημος αγώνας της Εθνικής μας εναντίον της Νέας Ζηλανδίας. Στον έναν και μοναδικό, που έχει γίνει μέχρι σήμερα, η ελληνική ομάδα επικράτησε πολύ εύκολα με 75-48 στο προολυμπιακό τουρνουά του 2008, που είχε γίνει στην Αθήνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected