Κατηγορίες
Αθλήματα

Τρομερή προσπάθεια και πρόκριση για τη Γραμματικοπούλου!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν είχε εύκολο έργο, βρέθηκε πίσω με 0-4 στο 3ο σετ και έπρεπε να σβήσει 4 match point, για να κερδίσει τελικά την Anastasia Detiuc και να πάρει μια δύσκολη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Royal Cup NLB Banka στην Ποντγκόριτσα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Detiuc έπειτα από μάχη 2 ωρών και 34 λεπτών με 4-6, 6-2, 7-6 (4), για να εξασφαλίσει την είσοδό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο.

Δεν είχε εύκολο έργο η Βαλεντίνη, η οποία έμεινε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς και έχασε το 1ο σετ. Απάντησε με ένα άψογο 2ο σετ, στο οποίο “ξέφυγε” με 5-1 και το κατέκτησε με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ χρειάστηκε μια νέα πολύ μεγάλη ανατροπή από τη Βαλεντίνη, που ήταν πίσω με 0-4, αλλά κατάφερε να κερδίσει τα 3 επόμενα game και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, μειώνοντας σε 3-4.

Η Detiuc, η οποία βρίσκεται στο Νο. 399 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε το επόμενο game και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο 5-3, 30-15, όμως η Γραμματικοπούλου κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και μείωσε σε 5-4, καλύπτοντας και τη διαφορά του break.

Στη συνέχεια έκανε ακόμα σπουδαιότερη επιστροφή η Ελληνίδα παίκτρια, η οποία σέρβιρε για την παραμονή της στο παιχνίδι και βρέθηκε αντιμέτωπη με τριπλό match point στο 4-5, 0-40. Κατάφερε και ισοφάρισε σε 40-40, ενώ έσβησε ακόμα ένα match point στο ίδιο game, για να κρατήσει τελικά το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η ολική ανατροπή έγινε στο tie-break για τη Βαλεντίνη, που είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα της διαδικασίας, αποκτώντας πλεονέκτημα με 3-0 και με 4-1. Η Detiuc αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η Βαλεντίνη είχε τον τελευταίο λόγο, πήρε τους 3 επόμενους πόντους και “κλείδωσε” τη σπουδαία νίκη σε 2 ώρες και 34 λεπτά συνολικού αγώνα.

Στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων που φιλοξενείται στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει την Amina Anshba από τη Ρωσία, που απέκλεισε τη Γερμανίδα Katharina Gerlach, No. 7 στο ταμπλό, με 6-0, 7-5.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected