Κατηγορίες
Super League 1

Έβγαλε σθένος ο Παναθηναϊκός και όρθωσε ανάστημα στον Ολυμπιακό! (βαθμολογία)

Ο Παναθηναϊκός ήταν αντάξιος του ονόματός του και θα μπορούσε ακόμα και να κερδίσει τον Ολυμπιακό, περιορίστηκε ωστόσο στο 1-1 σε ένα ντέρμπι γεμάτο πάθος στο ΟΑΚΑ.

H ομάδα των 1000 προβλημάτων, της διοικητικής ανυπαρξίας και της αποχής μερίδας οργανωμένων έχει βαριά φανέλα! Με πέναλτι του Μολό στο 89′ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό (1-1) που προηγήθηκε με τον Γκερέρο στο αιώνιο ντέρμπι. Ο Σα έπιασε πέναλτι του Μακέντα.

Η εικόνα ολόκληρου του παιχνιδιού, δεδομένα δεν δικαιολογούσε το προβάδισμα που είχε για 90 λεπτά ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα ανώτερος, είχε συγκέντρωση, πλάνο και πάθος σε ένα ντέρμπι… ζωής ή θανάτου για εκείνον. Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες ήθελαν να εκμεταλλευτούν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ, πήραν το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα και χάρη στη διαφορά ποιότητας που έχουν οι δυο ομάδες, όμως, σε αυτά τα παιχνίδια μετράει και η ψυχή και η φανέλα. Ο Παναθηναϊκός, που μέχρι τώρα είχε μόνο τη… φανέλα στη φετινή σεζόν, έκανε κατάθεση ψυχής στο χορτάρι. Ο Δώνης διάβασε άριστα το ματς τακτικά, με τις παρεμβάσεις του βοήθησε την ομάδα του την ίδια ώρα που ο Μαρτίνς έδειξε να προσπαθεί να διαχειριστεί την κόπωση των «ερυθρόλευκων» από το παιχνίδι με την Τότεναμ. Είναι ενδεικτικό πως από τη μια ώρα αγώνα και μετά, έκανε αλλαγές που έδειχναν πως πήγε να κρατήσει το αποτέλεσμα παρά να «καθαρίσει» το ματς.

Αυτό, λοιπόν, φάνηκε να το πληρώνει ο Ολυμπιακός αφού έχασε την ποιότητα του Βαλμπουενά μεσοεπιθετικά και αφαίρεσε μια απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, που παρά το χαμένο πέναλτι και το «σβήσιμο» του ματς, δεν το παράτησε και μέχρι το τέλος πάλεψε για να πάρει κάτι. Και το πήρε, όπως ποδοσφαιρικά το δικαιούταν. Το πέναλτι του Μολό έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ και έφτασε στο σημείο το «τριφύλλι» να κυνηγήσει ακόμα και γκολ νίκης στις καθυστερήσεις. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι… ακόμα εδώ και παράλληλα έδωσε κι ένα μάθημα, αφού σε αντίθεση με το περσινό ντέρμπι, το φετινό ολοκληρώθηκε κανονικά με το «τριφύλλι» να σκοράρει και να ισοφαρίζει. Την ώρα που πέρσι μετά το γκολ του Γκερέρο ήρθε η διακοπή, στερώντας από την ομάδα το δικαίωμα να ψάξει κάτι παραπάνω. Η ουσία, πάντως, είναι πως ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος για μια ακόμα φορά εντός γηπέδου από τον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως η ομάδα του… έχει μέλλον αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

το φιλμ του αγώνα στο onsports.gr

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’+3 Ελ Αραμπί), Γκερέρο.

Η βαθμολογία

Β
1 Ολυμπιακός 10
2 ΠΑΟΚ 10
3 ΑΕΚ 9
4 Ξάνθη 9
5 ΝΠΣ Βόλος 9
6 ΟΦΗ 7
7 Άρης 5
8 ΑΕΛ 4
9 Αστέρας Τρ. 3
10 Λαμία 3
11 Ατρόμητος 2
12 Παναθηναϊκός 2
13 Παναιτωλικός 0
14 Πανιώνιος -2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected