Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη μάχη μετά από τρεις ώρες για την άτυχη Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πάλεψε για σχεδόν 3 ώρες απέναντι στην Giulia Gatto-Monticone για μια θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Kremlin Cup στη Μόσχα, αλλά “λύγισε” στο tie-break του 3ου σετ.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Γραμματικοπούλου ηττήθηκε μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά μάχης από την Gatto-Monticone με 6-3, 5-7, 7-6 (4), ολοκληρώνοντας έτσι την προσπάθειά της στον 2ο γύρο των προκριματικών του Kremlin Cup στη Μόσχα.

Μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια στα μέσα του 1ου σετ, η Βαλεντίνη υπέστη το break, παρόλο που κατόρθωσε νωρίτερα να σβήσει 4 break point. Τελικά το 4-2 έγινε για την Gatto-Monticone, που κράτησε το σερβίς της στα 2 επόμενα game και πήρε το 1ο σετ με 6-3.

Το 2ο σετ έφτασε τη μια ώρα σε διάρκεια, με τις δυο παίκτριες να δίνουν μεγάλη μάχη. Η Βαλεντίνη αρχικά προηγήθηκε με 5-1, όμως απώλεσε το προβάδισμα αυτό, με την Ιταλίδα να ισοφαρίζει σε 5-5, σβήνοντας και ένα set point για το 6-3.

Έμεινε ψύχραιμη η 22χρονη Ελληνίδα, που βρέθηκε πίσω με 5-5, 0-15, αλλά κράτησε το σερβίς της στο κρίσιμο αυτό game και βρέθηκε ξανά μπροστά, με 6-5. Στο 12ο game έκανε ακόμα ένα break, “σφραγίζοντας” την κατάκτηση του σετ στο 3ο της set point, κάνοντας το 7-5.

Στο 3ο σετ η Βαλεντίνη προηγήθηκε με 2-0, όμως η Gatto-Monticone ισοφάρισε αμέσως σε 2-2. Ακολούθησε ακόμα μια δυνατή μάχη πόντο με πόντο για τις δυο παίκτριες, που στα επόμενα game υπερασπιζόντουσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους.

Στο 11ο game η 31χρονη Ιταλίδα έκανε ένα break και πέρασε μπροστά για πρώτη φορα στο σετ με 6-5, όμως δεν κατάφερε να κλείσει το ματς στο σερβίς της, καθώς η Βαλεντίνη έκανε break back στο επόμενο game και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια μεγάλη ανατροπή, καθώς η Gatto-Monticone κέρδισε το tie-break με 7-4 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Η Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει την Elitsa Kostova με 6-3, 6-4 για να μπει στον 2ο προκριματικό γύρο του ρωσικού τουρνουά της Premier κατηγορίας της WTA, δεν θα συνεχίσει όμως και στον τελευταίο γύρο των προκριματικών. Εκεί, η Gatto-Monticone θα αντιμετωπίσει τη Varvara Gracheva από τη Ρωσία, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό του Kremlin Cup.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected