Αθλήματα

Προβάδισμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ στο κατάμεστο “Φιλίππειο”!

Ο ΠΑΟΚ υπέταξε την πρωταθλήτρια Σερβίας ΖΟΡΚ Γιαγκόντινα με 25-23 στον πρώτο αγώνα για το δεύτερο γύρο του EHF CUP και θα τα δώσει όλα για την πρόκριση εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο.

Μία σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο κατάμεστο Φιλίππειο της Βέροιας. Μετά την πρόκριση επί της τούρκικης Μουράτπασα, οι νταμπλούχες της περσινής σεζόν επικράτησαν της ΖΟΡΚ Γιαγκόντινα με 25-23, στον πρώτο αγώνα για το δεύτερο γύρο του EHF CUP και το Σάββατο θα ταξιδέψουν στην έδρα της πρωταθλήτριας Σερβίας για να υπερασπιστούν τη διαφορά των δύο τερμάτων και να επιδιώξουν τη μεγάλη έκπληξη.

Όπως αναφέρει το e-handball, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο τάραφλεξ και με τη Μαρία Χατζηπαρασίδου να αποτελεί αιχμή του δόρατος προηγήθηκε με 4-1 και 6-3 στο 13’. Σταδιακά οι Σέρβες βρήκαν λύσεις απέναντι στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 7-7 στο 19:05. Ακολούθησε ένα νέο ξέσπασμα των γηπεδούχων με την Αγνή Ζυγούρα να «πυροβολεί» και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 11-8 στο 26:00, ωστόσο τα τελευταία τέσσερα λεπτά ανήκαν στη ΖΟΡΚ, που κατάφερε να ισοφαρίσει σε 12-12 στο φινάλε του πρώτους μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να ξεφύγει (18-15 στο 36’, 22-19 στο 45’) παίρνοντας γκολ από τη Βάσια Γκάτζιου, αλλά τη ΖΟΡΚ να απαντά. Στο 52 ο ΠΑΟΚ ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ, με τις Σέρβες να κάνουν ένα σερί 0-3 και να μειώνουν σε 24-23. Το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης ήρθε από την Γκάτζιου για το τελικό 25-23.

Χατζηπαρασίδου, Γκάτζιου και Ζυγούρα ξεχώρισαν επιθετικά για τον ΠΑΟΚ, σημαντική ήταν η συνεισφορά της Φερφόλια σε επίθεση και άμυνα, ενώ ιδιαίτερα βοήθησε η Τσικνάκη στο τέρμα όταν πήρε τη θέση της Μπρούνα Καμποΐμ.

Η ρεβάνς θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα της ΖΟΡΚ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Χατζηπαρασίδου 8, Καμποΐμ, Φερφόλια 5, Γκάτζιου 6, Κωστοπούλου, Κρίτζαλη, Ματαρώνα, Μεντεσίδου, Νίκολιτς, Νούσια, Παναγιωτίδου, Σαμολαδά, Τσικνάκη, Βαφειάδου, Ζυγούρα 6.

Γιαγκόντινα : Άντζιτς, Αγκμπάμπα, Ασάνιν 3. Τζουρασίνοβιτς, Γκλίσοβιτς 4, Γκόικοβιτς, Ίλιτς, Γιοβάνοβιτς 1, Κάιτοβιτς 3, Νίσαβιτς 8, Σίντσεφ, Στεπάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Τατάρ 4, Ζίζιτς.
Διαιτητές: Κρίστιαν Χάνες, Ντέιβιντ Χάνες (Γερμανία). Δίλεπτα: 2-3. Πέναλτι: 5/5 – 1/3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected