Κατηγορίες
Basket

Σαν σήμερα (13/10) στη Super League…

1982
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών διοργανώνει για πρώτη φορά τη γιορτή του ποδοσφαιριστή. Στο γήπεδο της ΑΕΚ με την παρουσία πολλών θεσμικών παραγόντων, τιμώνται οι Μίμης Δομάζος, Μίμης Παπαϊωάννου, Αντώνης Αντωνιάδης, Κώστας Λεβέντης, Λάκης Νικολάου, Άνθιμος Καψής, Γιώργος Καραμίχαλος, Χρήστος Χατζησκουλίδης και οι διαιτητές Μανώλης Πλατόπουλος, Βασίλης Βουράκης και Νίκος Ζλατάνος. Ακολούθησε φιλικός αγώνας ανάμεσα σε Έλληνες επίλεκτους και ξένους ποδοσφαιριστές. Η μικρή παρουσία του κόσμου ήταν το μοναδικό που μπορούσε να χαλάσει την ημέρα.

1985
Αν και έχει μόλις ένα βαθμό στους πέντε πρώτους αγώνες του, ο Πανσερραϊκός επικρατεί με το ευρύ 4-1 του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (32’ σουτ Γιάρουζεκ, 46’ πέναλτι Αναστασιάδης, 54’ σουτ Δημητρίου, 63’ σουτ Γιάρουζεκ – 45’ σουτ Σκαρτάδος). Λίγες μέρες μετά ο Πανσερραϊκός νικά με το ίδιο σκορ και τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά υποβιβάζεται!

1991
Στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ηρακλή. Η ομάδα του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς ήταν αήττητη πέντε αγωνιστικές, ενώ ο Ηρακλής με τον Τάις Λίμπρεχτς στο  τιμόνι του είχε ένα μέτριο ξεκίνημα! Όμως ο Γηραιός βρίσκεται στη  μέρα του και ήταν καταιγιστικός. Με τα γκολ του Θανάση Δημόπουλου (24’), του Κώστα Ηλιάδη (56’) και του Φάνη Τουτζιάρη (60’) πετυχαίνει τη μεγαλύτερη νίκη του μέσα στην Τούμπα με 3-0!

1996
Ο Ολυμπιακός με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες, όμως στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει μια απρόσμενη απώλεια. Η Καλαμάτα μετά από συναρπαστικό παιχνίδι αποσπά την ισοπαλία 2-2 (23’ κεφαλιά Γιαννακόπουλος, 55’ πέναλτι Ίβιτς – 11’ σουτ Ντόντου, 61’ σουτ Οφορίκουε).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected