Basket

Ηχηρό…χαστούκι για τη Νίκη Βόλου, εξαιρετική εμφάνιση ο Αίολος Τρικάλων (photos)

«Χαστούκι» για τη Νίκη Βόλου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, καθώς ηττήθηκε με 75-82 από τον Αίολο Τρικάλων για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Ο κόσμος της ομάδας, που γέμισε μεγάλο μέρος των κερκίδων, μετά την πίκρα για την ποδοσφαιρική ομάδα πήρε ακόμη μία από την μπασκετική, η οποία ξέρει πως με βάση τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος που έχει θέσει, απαγορεύεται η οποιαδήποτε απώλεια έδρας.

Όπως αναφέρει το magnesianews, όλη η ζημιά έγινε στο πρώτο μέρος, που οι Τρικαλινοί προηγήθηκαν με 36-50, με τους 30 πόντους να επιτυγχάνονται με τρίποντα, αφού είχαν δέκα συνολικά αυτό το διάστημα. Από κει και πέρα παρά την προσπάθεια στην επανάληψη η ήττα δεν αποφεύχθηκε, παρόλο που οι γηπεδούχοι στην 4η περίοδο κατόρθωσαν να περάσουν και μπροστά.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-28 υπέρ των φιλοξενουμένων, που ευστόχησαν σε πέντε τρίποντα στο πρώτο και πέντε στο δεκάλεπτο, κατά το οποίο έκαναν επιμέρους σκορ 19-22, με τη Νίκη τουλάχιστον να βελτιώνεται.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου με 16-2 επιμέρους σκορ η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου πλησίασε στους δύο, αλλά από το 28’ έως το 30’ ο Αίολος έκανε ένα 2-10, που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Κοτσαδούρου, και απέκτησε και πάλι διψήφια διαφορά (54-64 )

Η Νίκη όχι απλώς δεν τα παράτησε, αλλά μ’ ένα 15-4 πέρασε μπροστά με σκορ 69-68 με τρίποντο του Σαριμπαλίδη, ξεσηκώνοντας το κλειστό και δίνοντας την αίσθηση ότι έχει πάρει το πάνω χέρι στο ματς.

Πολύ γρήγορα όμως ο Αργύρης με δύο εύστοχα σουτ απ’ τά 6.75, φέρνοντας την ομάδα του Αίολου στο +5, με τη Νίκη να μην μπορεί να κάνει εκ νέου το come back και να υφίσταται την πρώτη της ήττα με επτά πόντους.

Η Νίκη αγωνίστηκε χωρίς τον Γιώργο Παρασκευά που τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα με την Αναγέννηση και θα μείνει εκτός αγώνων για αρκετό ακόμα διάστημα, ενώ η ατυχία συνεχίστηκε με τον Σάκη Κουτίνα που τραυματίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο στη μύτη, αλλά ξαναμπήκε μετά από λίγα λεπτά, ωστόσο στο εκτός έδρας με τον Φαίακα στην Κέρκυρα είναι πιθανό να είναι εκτός αποστολής, καθώς πρέπει να γίνει ανάταξη και μετά να του τοποθετηθεί μάσκα.

Δεκάλεπτα: 17-28, 36-50, 54-64, 65-72

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κοσμάτος – Καραγιώργος): Βερτζάγιας 2, Καραγεώργος, Σιμάκης 5, Κουτίνας 24 (1), Τσώλης 4, Τάσσος 22 , Σταυροθεόδωρος 6, Σαριμπαλίδης 12 (3), Καρπέτης

ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Παπαδημητρίου): Ρούζιος 15 (3), Πανάρας 14 (3), Πρεμέτης, Αργύρης 17 (3), Χατζής 1, Σούλκο, Τσιούλκας, Κολότσιος 8 (2), Γοργότσης, Σπηλιόπουλος 16 (3), Κατσαδούρος 8 (2), Τσότσος 3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected