Κατηγορίες
Basket

Ο πραγματικός λόγος της επιστροφής του Πιτίνο στην Ελλάδα είναι η Εθνική!

Όπως είναι φυσικό το μυαλό όλων πάει στον Παναθηναϊκό και στις σχέσεις που έχει δημιουργήσει κατά την παρουσία του στη χώρα μας την προηγούμενη σεζόν. Αυτό δεν απέχει από την αλήθεια, ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμα σκοπός γι αυτό το ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, ο πολύπειρος Αμερικανός προπονητής έχει ανοίξει την πόρτα της Εθνικής μας ομάδας! Ο Ρικ Πιτίνο αναμένεται να συναντηθεί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ώστε να συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Με βάση όσα γνωρίζουμε ακόμα και σε πιθανή συμφωνία, ο Πιτίνο δεν θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας στα παιχνίδια των «παραθύρων» μέσα στη σεζόν. Ο μεγάλος στόχος είναι να προκριθεί η Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες και να πάει στο Τόκιο με εκείνον στον πάγκο της.

Η φυσιογνωμία της Εθνικής, με παίκτες που παίζουν στις ΗΠΑ ή έχουν την ανάλογη μπασκετική παιδεία και λογική (όπως πχ ο Καλάθης) κάνει ακόμα πιο ελκυστική την προοπτική να υπάρχει ένας προπονητής με το μέγεθος του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο.

Παράλληλα, θα είναι και εκείνος που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της ομάδας μέχρι να φτάσει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βέβαια εγείρονται πολλά ερωτήματα. Με κορυφαίο το πως θα καταφέρει να καλύψει η ομοσπονδία τις απαιτήσεις του Ρικ Πιτίνο. Ενός προπονητή δηλαδή με δεδομένα υψηλό κασέ όπου και αν έχει εργαστεί.

Βέβαια όλα αυτά θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν μετά από την άφιξή του στη χώρα μας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected