Κατηγορίες
Football League

Μεγάλο διπλό με super Κουρεπίνη για τον Ιωνικό!

Ο Ιωνικός έφερε τα πάνω κάτω και πήρε το ντέρμπι με το Αιγάλεω 2-1 στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» για την 7η αγωνιστική της Football League.

Η νίκη έφερε τον Ιωνικό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς μαζί με τα Τρίκαλα και στο -1 από τον πρωτοπόρο Ο.Φ. Ιεράπετρας, ενώ το Αιγάλεω παρέμεινε στους 8 πόντους γνωρίζοντας την τρίτη του ήττα.

Όπως αναφέρει το iapopsi.gr, το Αιγάλεω μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί, όμως το γκολ αυτό δεν έδωσε πνοή στην ομάδα του Καραδήμου, αφυπνίζοντας παράλληλα τον Ιωνικό ο οποίος πήρε το κέντρο και κατάφερε μέχρι την ανάπαυλα να έχει φέρει τούμπα το ματς.

Στο δεύτερο μισό, το «Σίτι» έβγαλε πάθος και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μάρτινς που μπήκε αλλαγή. Όμως από την άλλη ο Κουρεπίνης όποτε χρειάστηκε δήλωσε «παρών» κρατώντας τη νίκη.

Μέσα σε όλα και ένας τραγικός στην επανάληψη διαιτητής Τσέτσιλας ο οποίος σε φάση που ο Βλαχομήτρος έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γκότοβο, ο Γρεβενιώτης ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα στον δεύτερο (πήγε να ζητήσει τον λόγο από τον Γκότοβο), αλλά και στους Σικαλιά, Γκοτσούλια και όχι στον παίκτη που έκανε την παράβαση.

Το «Σίτι» στο 3’ πήρε το προβάδισμα. Ο Σπυρόπουλος από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Σταματάκης έπιασε το σουτ με τον Κουρεπίνη να σταματά την προσπάθειά του, όμως ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά βρήκε στόχο για το 1-0.

Ο Ιωνικός έφερε το ματς στα ίσια στο 20’ και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα το Αιγάλεω προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Κατσικογιάννη να αποχωρεί και τον Μπαξεβάνου να περνά στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι με εκτέλεση φάουλ του Καλλέργη και καρφωτή κεφαλιά του Κρητικού στην καρδιά της άμυνας έκαναν το 1-1.

Ο Ιωνικός πήρε το προβάδισμα στο 37’ όταν από σέντρα του Παπουτσογιαννόπουλου από τα αριστερά, ο Μάναλης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου με το Αιγάλεω να απειλεί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Γκότοβου να περνά άουτ από φάουλ του Τσιλιγγίρη.

Το Αιγάλεω στο β΄ μέρος μπήκε δυνατά, με τον Ιωνικό να αμύνεται και να μην βγαίνει μπροστά, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κουρεπίνη. Πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους στο 49’ με το σουτ του Τσαφταρίδη να περνά άουτ.

Από στατική φάση θα απειλήσουν οι του Αιγάλεω με το απευθείας κτύπημα φάουλ του Τσιλιγγίρη να διώχνει ο Κουρεπίνης με υπερένταση, με τον Καραδήμο να φορτώνει την επίθεσή του περνώντας στο ματς και τον Πετρόπουλο, μετά τον Μάρτινς στην ανάπαυλα.

Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά έχασαν απίστευτες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 87’ ο Μάρτινς μέσα από την περιοχή δεν μπορεί με κοντινό σουτ να νικήσει τον Κουρεπίνη που έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση, ενώ στο 90’ ο ίδιος παίκτης πάσαρε στον Τσιλιγγίρη που έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά έδιωξε και πάλι ο πορτιέρο του Ιωνικού.

Τρίτη φάση με πρωταγωνιστή τον Μάρτινς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την γυριστή κεφαλιά του από την σέντρα του Μπαξεβάνου να περνά άουτ, ενώ στο πέμπτο λεπτό του εξτρά χρόνου ο Αφρικανός πάσαρε στον Τσιλιγγίρη όμως το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Συνθέσεις

ΑΙΓΑΛΕΩ (Λουκάς Καραδήμος): Σικαλιάς, Σπυρόπουλος, Ψάνης, Γκότοβος, Παπανικόλας, Λάμπρου (46’ Μάρτινς), Τσαφταρίδης, Κατσικογιάννης (19’ λ.τ. Μπαξεβάνου), Ντιατά, Σταματάκης (73’ Πετρόπουλος), Τσιλιγγίρης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Μουστάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου, Φουρλάνος, Γκοτσούλιας, Τιεντσέ, Μάναλης (54’ Κολλαράς), Καλλέργης (73’ λ.τ. Βλαχομήτρος), Σμυρλής (64’ Καλογέρης), Κρητικός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected