Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

“Πενταρέ” της Εθνικής Νέων κόντρα στην Αλβανία!

Ξεκίνημα “με το δεξί” για την Εθνική Νέων στον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019/2020.

Η Ελλάδα επικράτησε με το ευρύ 5-1 της Αλβανίας κι έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθειά της για πρόκριση στην επόμενη φάση, την Elite Round. Οι αγώνες του ομίλου διεξάγονται στο Βέλγιο.

Στο 13ο λεπτό ο Τζίμας άνοιξε το σκορ, με ασίστ από τον Βαγιαννίδη. Η Αλβανία είχε κάποιες καλές στιγμές, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το γήπεδο “έγειρε” ακόμα περισσότερο προς την μεριά της Ελλάδας, η οποία πήρε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, για να φτάσει στην ευρεία νίκη.

Χάνοντας αρκετές ευκαιρίες πριν το 2-0, στο 59 ο Βαγιαννίδης από δημιουργός έγινε σκόρερ σημειώνοντας το δεύτερο τέρμα για την εθνική. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και να παίζει καλά και φαινόταν πως έψαχνε το τρίτο γκολ.

Αυτό ήρθε στο 72ο λεπτό, με σκόρερ τον Βρακα που πήρε την ασίστ από τον Τζίμα. Η Αλβανίαέδειξε να ανεβάζει λίγο την απόδοση της σε εκείνο το σημείο ψάχνοντας τρόπο να αντιδράσει.

Στο 81 κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 3-1, με σκόρερ τον Ντόβρα, όμως έμεινε εκεί. Η Ελλάδαπαρά το γκολ που δέχθηκε δεν έχασε την συγκέντρωση της και συνέχισε στον δικό της ρυθμό.

Στο 85 ο Λιαβας μετά από ασίστ του Αθανασακόπουλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, με τον δημιουργό του τέταρτου γκολ να γίνεται σκόρερ και να βάζει το “κερασάκι” στην τούρτα γράφοντας το τελικό 5-1 στο 88.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Μαντάς, Ζαγαρίτης, Κοκοβάς, Γκοτζαμανίδης, Θυμιανίδης, Τζαβίδας (55΄ Σουρλής), Αλεξανδρόπουλος (82΄ Λιάβας), Φακκής (72΄ Τζόλης), Βρακάς (82΄ Αθανασακόπουλος), Τζήμας, Βαγιαννίδης.

Αλβανία: Μάλαϊ, Σίμπα, Χότζα, Πίτσι, Μορίνα, Ράπαι (56΄ Ντόμπρα), Μπούλαρι (56΄ Κούνι), Μπρόγια, Ντρέτσκα (66΄ Μέρο), Μπέκια, Μούτσι (66΄ Ιμπραχίμι).

* Το Βέλγιο νίκησε 3-0 την Ισλανδία στο άλλο ζευγάρι του ομίλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected