Κατηγορίες
Διάφορα

Μια συλλογή, διαφορετική από τις άλλες! (photos)

Ο φίλος και συνεργάτης μας Βαγγέλης Μυλωβάς από την Κέρκυρα έχει μια συλλογή λίγο διαφορετική από ότι συνήθως.

Και αν κάποιοι συλλέγουν νομίσματα, γραμματόσημα, αναπτήρες κτλ, το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε σε ένα μονόδρομο χωρίς επιστροφή : Τη συλλογή εμφανίσεων ποδοσφαίρου.

Η ιστορία ξεκίνησε το μακρινό 1994 και την πρώτη παρουσία της Εθνικής μας ομάδας σε Μουντιάλ. Ήταν τότε που ο Βαγγέλης αγόρασε την πρώτη του φανέλα. Μια αγορά που θα τον σημαδέψει, καθώς θα ακολουθούσουν πολλές ακόμα. Από τότε βρέθηκε σε πολλά γήπεδα της Ελλάδας και της Ευρώπης, πήδηξε τα κάγκελα για να πάρει τη φανέλα από τον αγαπημένο του παίκτη, πήγε σε αεροδρόμια, σε ξενοδοχεία για μια υπογραφή και γενικά έκανε ότι είναι δυνατόν στην αναζήτηση του αγαπημένου του στόχου.

Έχοντας στην κατοχή του πάνω από 500 φανέλες ξένων ομάδων ποδόσφαιρου, κάποιες εκ των οποίων φορεμένες, πήρε μια γενναία απόφαση πριν από μερικά χρόνια και έκανε μια μεγάλη στροφή στη συλλογή του. Αποφάσισε να μαζέψει τις φανέλες από Ελληνικά ιστορικά σωματεία. Στην αρχή με τα σωματεία της Α’ Εθνικής και κατόπιν με σωματεία που έχουν ιδρυθεί πριν το 1960.

Μέσα σε μια 6ετια έχει καταφέρει να μαζέψει πάνω από 400 φανέλες Ελληνικών ομάδων από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μαζεύω με αυτό τον τρόπο την ιστορία του ποδοσφαίρου μας, καθώς η κάθε φανέλα, το κάθε σήμα και το χρώμα της έχουν από πίσω μια ιστορία. Μια ιστορία ποτισμένη από των αγώνα κάποιων ανθρώπων να φτιάξουν και να συντηρήσουν ένα σωματείο, μια ιστορία γεμάτη με αγώνες και κυριολεκτικά ποτισμένη με αίμα δάκρυα και ιδρώτα.»

Ο Βαγγέλης Μυλωβάς λοιπόν έχει έρθει σε επαφή με παρά πολλά σωματεία, είτε τηλεφωνικά, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ιδία τα σωματεία είναι θετικά στο να του αποστείλουν μια παλιά φανέλα της ομάδας από ένα παλιό σπασμένο σετ. Δεν είναι κάτι το σημαντικό. Δεν είναι κόστος για το σωματείο. Όμως για το φίλο μας σημαίνει πολλά.

«Προσπαθώ να μαζέψω έναν αριθμό κοντά στις 500 και ο άμεσος σκοπός μου είναι να εκτεθούν κάποια στιγμή για κάποιο σκοπό, για κάποια φιλανθρωπία, για την οικονομική ενίσχυση κάποιων που το έχουν ανάγκη. Και κατόπιν, μεγάλος στόχος που έχω βάλει είναι όλες αυτές οι φανέλες να στεγαστούν κάπου και να μπορεί ο απλός κόσμος να τις δει, να θυμηθεί και να μάθει. Ένα είδος μουσείου που να συνδυάζει την Αθλητική παιδεία, την Γεωγραφία και την Ιστορία μας. Γιατί πίσω από το κάθε σήμα υπάρχει μια ιστορία, κάθε χωριό και κάθε πόλη έφτιαξε την ομάδα του με πολύ κόπο, και πολλά ιστορικά σωματεία κρύβουν στην Ιστορία τους, την Ιστορία της χώρας μας.»

Ο Βαγγέλης έχει φτιάξει μια πολύ όμορφη σελίδα στο facebook που ονομάζεται Vangeli’s Shirts. Εκεί έχει αναρτήσει φωτογραφίες από μεγάλο μέρος της συλλογής του και φυσικά αν νομίζετε ότι μπορείτε να τον βοηθήσετε να συγκεντρώσει κι άλλες φανέλες από το δικό σας σωματείο μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί του μέσω αυτής της σελίδας κλικάροντας στη παρακάτω διεύθυνση

https://www.facebook.com/VangelisShirts/ είτε να τον βρείτε στο προσωπικό του προφίλ εδώ https://www.facebook.com/vangelis.mylovas

«Για μια ακόμα φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, αλλά και απλούς φίλους του ποδόσφαιρου με έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα. Και είναι παρά πολλοί. Τους θεωρώ όλους φίλους μου ακόμα και αν έχουμε επικοινωνήσει μονό μέσω μηνυμάτων ή τηλέφωνου. Μας ενώνει η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Όντας κι εγώ μέλος ενός ερασιτεχνικού σωματείου, πέρασα από το πόστο του ποδοσφαιριστή αλλά και του παράγοντα και του Προέδρου και καταλαβαίνω τι σημαίνει κόπος και θυσίες για τη μεγάλη μας αγάπη.»

Με τη σειρά μας να του ευχηθούμε να συνεχίζει να αγαπά αυτό που κάνει και να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους του.

Ενδεικτικά :

Φανέλα της Λιντς, υπογεγραμμένη από την ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά του Champions League.

Φανέλα AEK και συγκεκριμένα του Χάρη Κοπιτσή, από τη σεζόν 1997-98 μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Βουκεφάλας Λάρισας με την περιβόητη διαφήμιση “Οίκος Ανοχής Σούλα”.

Ψαθόπυργος Τρικάλων με την επίσης περιβόητη διαφήμιση γραφείου τελετών.

Φανέλα Εθνικής Ελλάδας και συγκεκριμένα του Λουκά Βύντρα από το παιχνίδι των play off του Μουντιάλ 2014 με αντίπαλο τη Ρουμανία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected