Κατηγορίες
Basket

Πρεμιέρα δεύτερου γύρου στο Champions League με σπουδαία ματς της τις ελληνικές ομάδες

Στον δεύτερο γύρο της περνάει η κανονική περίοδος του Basketball Champions League στο επόμενο διήμερο.

Την αρχή θα κάνουν αύριο (10/12) ΠΑΟΚ (19:00) και ΑΕΚ (21:30) αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Μπεσικτάς και την Ορτέζ αντίστοιχα ενώ την Τετάρτη (11/12, 19:00) το Περιστέρι θα υποδεχτεί την Γκαζιαντέπ.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με αρνητικό τρόπο την προσπάθεια του στη διοργάνωση αφού ηττήθηκε στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του σε αυτήν, όμως μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Μπρίντιζι, Σαραγόσα εντός και Βόννη εκτός έδρας, μπήκε σε τροχιά πρόκρισης στον 4ο όμιλο. Απέναντι του αύριο θα βρεθεί η Μπεσικτάς στις τάξεις της οποίας βρίσκονται παίκτες (Τόντρικ Γκότσερ, Τζόρνταν Θίοντορ) και προπονητής (Ντούσκο Ιβάνοβιτς) με ελληνικό παρελθόν.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης δήλωσε: “Είναι ένα πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα κομβικό παιχνίδι για μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Μπεσικτάς είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, με παίκτες που έχουν προσωπικότητα και αξία και για να τους αντιμετωπίσουμε, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο” είπε και πρόσθεσε σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του: “Να εκτελέσουμε σωστά στην επίθεση και να ακολουθήσουμε την ίδια στιγμή και το αμυντικό μας πλάνο, απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα τελευταία, αλλά έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να τιμωρήσει κάθε λάθος. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε”.

Με τον αέρα των πέντε διαδοχικών νικών στην Baske League και των συνολικά 11 νικών της στα τελευταία 12 παιχνίδια της όλων των διοργανώσεων, αλλά και μετά την ταλαιπωρία του ταξιδιού στη Γαλλία εξαιτίας απεργιών στη χώρα, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει αύριο την Ορτέζ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου περιμένει από την ομάδα του να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων για να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πρόκριση αλλά και την πρωτιά του ομίλου της.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος είπε σχετικά με αυτό το παιχνίδι και σε σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου: “Είναι εντελώς διαφορετικό. Η Ορτέζ έχει παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με τον μεταξύ μας αγώνα στο ΟΑΚΑ, επομένως περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Ελπίζω να εξελιχθεί το ίδιο καλά για μας όπως στον πρώτο γύρο, αλλά να πω την αλήθεια δεν το πολυπιστεύω. Η Ορτέζ έχει βελτιωθεί” είπε ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής συμφώνησε: “Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι διαφορετική σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Το παιχνίδι μας εδώ δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που παίξαμε στην Αθήνα, γιατί η Ορτέζ έχει αλλάξει κάποιους παίκτες. Παραμένει πάντως μια κλασική γαλλική ομάδα. Έχει αθλητικά παιδιά, αλλά και πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της”.

Την Τετάρτη το Περιστέρι θα ψάξει επίσης μία νίκη που θα το φέρει πιο κοντά στα πλέι οφ του BCL. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είπε για την αναμέτρηση με την Γκαζιαντέπ: “Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούμε στη νίκη που κάναμε εκτός έδρας. Θα παίξει ρόλο αυτή η νίκη, εφόσον κερδίσουμε πάλι, σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς θα τους έχουμε στο 2-0. Αν κερδίσουμε κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, να μην κάνουμε λάθη και να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα” είπε και τόνισε: “Θα πρέπει να πάμε πρώτοι στην μπάλα και γενικά να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη. Η ομάδα μας έχει επιθετικό ταλέντο και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, ώστε να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected