Κατηγορίες
Διάφορα

Ρε έτσι γουστάρω το ποδόσφαιρο… Δεν θέλεις; Μη με διαβάζεις! (του Αργύρη Τσιγγενόπουλου)

Του Αργύρη Τσιγγενόπουλου, αρχισυντάκτης sportsup.gr

Και να που (ξανά)ήρθε η ώρα να γίνει επίκαιρο το “όλα τα άλλα” εκτός από το ποδόσφαιρο!

Άλλωστε, για να λέμε του στραβού το δίκιο, δύσκολο στην Ελλαδίτσα μας να συζητήσεις για το ποδόσφαιρο (αυτό καθ’ αυτό) μιας και έχουμε τόσα πολλά πράγματα να δούμε πέριξ και (πολύ) εκτός από αυτό…

Το τελευταίο 24ωρο αφιέρωσα ουκ ολίγο χρόνο να απαντάω στα εξής ερωτήματα (τα ποιο ακραία σας παραθέτω, επίτηδες) :

“Που είναι ΡΕ τα επεισόδια από την Αγκαθιά, άνοιξαν μύτες δεν θα πεις τίποτα;”

“Ξύλο της αρκούδας στην Πρέβεζα και σεις ούτε αναφορά, που ζείτε…”

“Να γ@@@σω το ποδόσφαιρο, χάσαμε ένα παιδί με αυτό τον τρόπο στο χωριό και κανείς δεν μιλάει…” (για το γεγονός της διεξαγωγής του αγώνα Αστέρας Τριποτάμου-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας στην ΕΠΣ Ημαθίας)

Να ξέρετε, πως και άποψη έχω και κρίση και σκέψη… Δεν γεννήθηκα σε γυάλα, δόξα τω Θεώ αντιλαμβάνομαι (προς το παρόν…) τι γίνεται γύρω μου.

Όμως επέλεξα έναν δρόμο δικό μου κι όσο είμαι το “κεφάλι”, θα περνάει το δικό μου…

Να ΜΗΝ προβάλω αυτά που κάνουν το (λατρεμένο μου) ποδόσφαιρο “μαύρο κι άραχνο” που λένε στο χωριό μου, να μην “παίζω” τις σκηνές βίας και να κραδαίνω τη σημαία του οπαδισμού που πουλάει σε τόσο μεγάλο βαθμό στις μέρες μας.

Φαντάζομαι γνωρίζετε πολύ καλά τι συμβαίνει σε ένα μέσο (ιστοσελίδα, youtube, έντυπο) όταν προβάλλονται τέτοιες σκηνές ή γενικά προωθείται η λεγόμενη “ίντριγκα” όπως είναι ευρέως διαδεδομένη. Τα νούμερα “χοροπηδούν” σε τρελούς ρυθμούς, ανεβαίνουν ραγδαίως οι επισκέψεις (και οι πωλήσεις όσον αφορά το έντυπο) και γενικότερα γίνεσαι “talk of the town” όπως λένε στο χωριό μου.

Δεν τα θέλω φίλες και φίλοι… Θέλω να μείνω με αυτά που έχω… Κι όποιος θέλει ακολουθάει κι ας είστε μετρημένοι στο ένα χέρι.

Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ αυτό που “λάμπει” στο πρόσωπο της κοπέλας στη φωτογραφία!

Όπως είπε ο Στέλιος Μαραγκός στο σχόλιο του για το ματς που έγινε – δεν έγινε στον Τριπόταμο : “Υπάρχουν κι άλλα πράγματα εκτός από το ποδόσφαιρο”.

Απόλυτα σωστός ο Στέλιος, όμως εγώ θα το πάω ακόμη παραπέρα… Υπάρχουν ΜΟΝΟ πράγματα εκτός ποδοσφαίρου, το οποίο είναι (ξέρω, αρκετοί θα πουν “ρε φλώρε τι λες”) ένας τρόπος εκτόνωσης από την καθημερινότητα, ένας τρόπος χαλάρωσης και συνεύρεσης με φίλους, αλλά και ένα τεράστιο κίνητρο για τα παιδιά που ολοένα και αγκαλιάζουν μια οθόνη υπολογιστή ή ενός tablet.

Το sportsup.gr φίλες και φίλοι θα συνεχίσει να πορεύεται σε αυτόν τον δρόμο κι ας γίνουμε ένα “μάτσο φλώροι”.

Θες βία, θες ίντριγκα και να σε βάζουν να μαλώνεις με αυτόν που θεωρούσες μέχρι πρότινος “φίλο”;

Βρες άλλη γειτονιά…

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected