Κατηγορίες
Αθλήματα

Αποκάλυψη : Μεγάλο σκάνδαλο με παράνομα στοιχήματα στον χώρο του τένις!

Δύο μεγάλα γερμανικά μέσα έφεραν στο φως της δημοσιότητας το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο που σχετίζεται με παράνομο στοίχημα στον χώρο του τένις, καθώς όπως αναφέρουν οι πηγές, σ’ αυτό εμπλέκονται 135 επαγγελματίες τενίστες, ανάμεσα τους και ένας παίκτης από το Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης!

Όπως αναφέρει το tennisnews, η έρευνα και το ρεπορτάζ ανήκει στην ZDF και στη Welt και κάνει ξεπερνά τα γερμανικά σύνορα, φτάνοντας στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στη Γαλλία, ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας φύγει πλέον από τα χέρια των δημοσιογράφων και φτάνοντας στα χέρια του FBI.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, από τα στοιχεία του FBI προκύπτει πως ανάμεσα στους 135 επαγγελματίες τενίστες που είναι μπλεγμένοι στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, βρίσκεται και ένας παίκτης από την πρώτη 30άδα της παγκόσμιας κατάταξης, που έχει 3 κερδισμένους τίτλους ΑΤΡ στην καριέρα του. Δεν αναφέρει ωστόσο, αν είναι παίκτης μονών ή διπλών.

“Αυτή η υπόθεση αφορά το δίκτυο στοιχηματισμού της αρμενικής μαφίας και έχει διαδοθεί σε 7 χώρες της Ευρώπης, έχοντας μια πολύ έξυπνη λειτουργία σε μια ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα”, δήλωσε ο Eric Bisschop, Γενικός Εισαγγελέας του Βελγίου και ένας από τους ερευνητές της υπόθεσης.

“Η συμμορία αυτή είναι πολύ καλά δομημένη, έχει ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τους λογαριασμούς που δημιουργούνται, άλλους που ξεπλένουν το χρήμα και άλλους που έρχονται σε επαφή με τους παίκτες”, πρόσθεσε.

Αυτή τη σεζόν, το Tennis Integrity Unit (TIU), τιμώρησε περισσότερους από 20 παίκτες και παίκτριες, που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια. Γενικά στον αθλητισμό, υπολογίζεται πως το 2018 τα κέρδη από τα στημένα στοιχήματα έφτασαν τα 1,6 τρισεκατομμύρια ευρώ!

Αίσθηση προκάλεσε και η περίπτωση του Marco Trungelliti, που βοήθησε αρκετά στην έρευνα του TIU, όταν αποκάλυψε πως και εκείνος προσεγγίστηκε από ανθρώπους της μαφίας, αλλά αρνήθηκε να μπει στο κύκλωμα.

“Συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχουν παίκτες στο Top 50 που έχουν στήσει αγώνες. Δεν συμβαίνει μόνο στα πιο χαμηλά επίπεδα”, είχε πει ο Αργεντινός, ο οποίος είχε πει επίσης πως απ’ όταν μίλησε ανοιχτά για το ζήτημα, υπήρξαν παίκτες που σταμάτησαν να του μιλάνε και επιχείρησαν να τον απομονώσουν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected