Κατηγορίες
Basket

Φορτσάτος από το ντέρμπι με τον Άρη ο ΠΑΟΚ!

Πολύ μεγάλο διπλό στη Λιθουανία πήρε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε της Νεπτούνας Κλαϊπέντα με 86-80 για την 10η αγωνιστική του Basketball Champions League και μπήκε ξανά σε τροχιά πρόκρισης.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς και πήρε από την αρχή το προβάδισμα έναντι των Λιθουανών, έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Το στοιχείο που έκανε τη διαφορά και έδωσε ακόμα και προβάδισμα 7 πόντων (40-33) στο «Δικέφαλο του Βορρά» λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν η κυριαρχία στη ρακέτα. Ζέιν Νόουλς και Άντγουεϊν Γουίγκινς μάζευαν όλα τα «σκουπίδια» με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μερικές βεβιασμένες προσπάθειες δεν του επέτρεψαν να εδραιώσει μεγάλη διαφορά πηγαίνοντας στο ημίχρονο προηγούμενος με 47-42.

Με τον Άνταμ Σμιθ να είναι ορεξάτος όμως, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +10 (52-42) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, πριν οι γηπεδούχοι, με «αιχμή του δόρατος» τον Ντειβίντας Γκαίλιους και άξιο συμπαραστάτης τον Τόμας Ντελινινκάιτις, «έτρεξαν» ένα επιμέρους σερί 13-2 περνώντας μπροστά στο σκορ (55-54) και κάνοντας το ματς ντέρμπι. Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν φοβερά μπλοκαρισμένοι στην επίθεση και με ένα τρίποντο του Γκαΐλιους στο 34′ η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +11 (75-64) για τη Νεπτούνας. Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με μεγάλα καλάθια του Σμιθ και του Άαρον Μπεστ αλλά και την καθοδήγηση του Μπόμπι Μπράουν έφερε το ματς στα ίσια (77-77) στο 37′ και το παιχνίδι έδειχνε να είναι στην κόψη του… ξυραφιού. To καλάθι και φάουλ του Νόουλς (έκλεισε το ματς με 12 ριμπάουντ!), η εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν συνολικά οι Θεσσαλονικείς και το τρίποντο… μαχαιριά του Μπόμπι Μπράουν ήταν τελικά τα στοιχεία που έδωσαν μία μεγάλη νίκη στον ΠΑΟΚ που ανέβασε πλέον το ρεκόρ του σε 4-6 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected