Κατηγορίες
Super League 1

Στην τετράδα ο Παναθηναϊκός, 1-0 τη Ξάνθη!

Ο Παναθηναϊκός παρά τις απουσίες κατάφερε να νικήσει 1-0 στην έδρα της Ξάνθης έχοντας πολύ καλή εικόνα και φτάνοντας πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Παρά την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και τις σημαντικές απουσίες (Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Νούνες), ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι σε ανοδική πορεία. Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο στα «Πηγάδια», όπου είχαν και τη συμπαράσταση περίπου 2.000 οπαδών τους, και πήραν σπουδαία νίκη 1-0 απέναντι στην Ξάνθη. Ο Φεντερίκο Μακέντα πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο, όπως και ο Γκιάς Ζαχίντ, με τον δεύτερο να βγάζει τη «μαγική» μπαλιά και τον Ιταλό να βάζει το γκολ της νίκης. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα τέρματα, ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς που βρήκε χώρους, ωστόσο και το 0-1 του έδωσε τους τρεις βαθμούς που ήταν κι ο στόχος.

Στα σημαντικά για τους «πράσινους», το γεγονός ότι ο Ανουάρ όχι απλά ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στη μεσαία γραμμή, αλλά έβγαλε όλο το ενενηντάλεπτο και είχε πολύ καλή εικόνα. Ο νεοαποκτηθέντας μέσος βοήθησε τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, δείχνοντας πως έχει την ποιότητα για να προσφέρει τις λύσεις που θέλει ο Γιώργος Δώνης, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Ντομινίκ Νάγκι, που αγωνίστηκε λιγότερο αλλά έδειξε κι αυτός κάποια από τα θετικά του στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή έφτασε στους 28 βαθμούς και την 4η θέση και περιμένει τον Ατρόμητο την Τετάρτη (22/01) στο ΟΑΚΑ για να συνεχίσει το… σερί του, ενώ η Ξάνθη έμεινε στους 26 και είναι εκτός εξάδας αυτή τη στιγμή.

το φιλμ του αγώνα ΕΔΩ

Συνθέσεις

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Στάρτζεον (57’ Ντζουρίτσκοβιτς), Τεσέιρα (72’ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Σόσα (53’ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ανουάρ, Δώνης, Μπεκ (73’ Νάγκι), Ζαχίντ (85’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (67’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected