Κατηγορίες
Αθλήματα

Ατομικό ρεκόρ και στα 400 μ. για την Ειρήνη Βασιλείου, Σαμάνη και Mπόφτσης ξεχώρισαν στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης

Εδώ και κοντά δύο μήνες έχει μεταφέρει την καθημερινότητα της στη Βιέννη, προκειμένου να κάνει την προπόνηση της στις ιδανικές συνθήκες και να κυνηγήσει τους στόχους της. Και μέχρι σήμερα η Ειρήνη Βασιλείου θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένη για αυτή της την επιλογή.

Η έμπειρη αθλήτρια στις οχτώ κούρσες που έχει κάνει μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της τις έξι. Η 30χρονη συμμετείχε σήμερα στα 400 μ. στο μίτινγκ της Βιέννης και κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια του Άρη Βισκαδουράκη τερμάτισε τέταρτη σε 53.24 και βελτίωσε το 53.39, που είχε πετύχει στις 9 Φεβρουαρίου του 2019. Η Βασιλείου τις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσει για την Οστράβα ώστε στις 5 Φεβρουαρίου να κάνει έναν ακόμη δυνατό αγώνα κι έπειτα θα επιστρέψει στη Βιέννη για την προετοιμασία της κι θα έρθει στην Ελλάδα, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Νικήτρια στη σημερινή κούρσα ήταν η Μίκλος Άντρεα (Ρουμανία) με 52.45 και ακολούθησαν οι Χέιλ (Ιρλανδία) και Γκαλ (Ρουμανία) με 52.65 και 53.20, αντίστοιχα. Δεδομένης της αναβολής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού, η Βασιλείου πλέον στρέφει την προσοχή της στον ανοιχτό, όπου κυνηγά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Τα ρεκόρ της Βασιλείου στον κλειστό

60 μ.: 7.42, Λινζ 25/1/20
200 μ.: 23.73, Βιέννη 11/1/20
400 μ.: 53.24 Βιέννη 1/2/20

Η Κυριακή Σαμάνη και ο Παύλος Μπόφτσης ξεχώρισαν στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης

Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) ήταν η αθλήτρια που έκανε την μεγάλη έκπληξη στην ημερίδα κλειστού, που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης στο κλειστό «Αναστασία Κελεσίδου» στους Αμπελόκηπους.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοτσίδη διένυσε τα 60 μ. σε 8.34 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 8.81 και ισοφάρισε πριν λίγες ημέρες σε αγώνα στο Νόβι Σαντ. Η Σαμάνη τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος της στα εμπόδια και με τη σημερινή της εμφάνιση άφησε ανοιχτό παράθυρο για καλές εμφανίσεις το καλοκαίρι στα 100 μ. εμπ., που είναι και ο βασικός της στόχος στη σεζόν.

Η 24χρονη λίγο αργότερα κάθισε στο βατήρα για τα 60 μ. όπου τερμάτισε πρώτη σε 7.34 και άφησε στην ιστορία το 7.45 από το μίτινγκ του Νόβι Σαντ πριν από λίγες εβδομάδες. Η Σαμάνη με τη σημερινή της παρουσία μπαίνει στην πρώτη γραμμή των αθλητριών των σπριντ στη χώρα μας και παράλληλα βάζει τις βάσεις για καλές εμφανίσεις στα εμπόδια.

Με το …δεξί ξεκίνησε τους αγώνες του στη σεζόν ο Παύλος Μπόφτσης (ΓΣ Ηρακλής), ο οποίος ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,39 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό, το οποίο ήταν 16,05 μ. και στους επόμενους αγώνες θα επιδιώξει να προσεγγίσει άλματα κοντά στα 16,50 μέτρα. Ο 28χρονος αθλητής έχει κάθε λόγο να σκέφτεται το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή), νικητής στα 60 μ. εμπ. Κ20 με 8.05, χρόνος που του επιτρέπει να σκέφτεται θετικά την πορεία του στη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Ο Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) συνέχισε τους αγώνες του στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν νικητής με 18,79 μ., επίδοση κοντά στο φετινό του 18,91 μέτρα.

Στα 60 μ. ο Δημήτρης Χρυσάφη (ΜΕΑΣ Τρίτων αναδείχθηκε νικητής με 6.82, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 6.83, που είχε σημειώσει στην ημερίδα των Σερρών. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο έφηβος Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), που ακολούθησε με με 6.90. Στο επί κοντώ ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) ξεπέρασε τα 5,23 μ. και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ. Στη σφαιροβολία Κ20 ο Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) έστειλε τη σφαίρα στα 17,55 μ. ξεπερνώντας το ατομικό του ρεκόρ.

Αποτελέσματα