Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην καλύτερη 8άδα της Αγίας Πετρούπολης η Σάκκαρη, “λύγισε” η Παπαμιχαήλ στη Σλοβακία

H Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Alize Cornet με 2-0 σετ και “σφράγισε” την είσοδό της στους προημιτελικούς του St. Petersburg Ladies’ Trophy.

Στον πρώτο της προημιτελικό για το 2020 προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία κέρδισε την Alize Cornet με 6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 24χρονη Ελληνίδα έσβησε τα 8 από τα 10 break point που αντιμετώπισε και “έσπασε” 5 φορές το σερβίς της Γαλλίδας. Τρεις απ’ αυτές ήταν στο 1ο σετ, όπου παρόλο που έχασε με break το πρώτο game, κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα και το κατέκτησε “καθαρά” με 6-2.

Το 2ο σετ ήταν πολύ πιο γεμάτο, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να επικρατήσει και να αποφύγει τις περιπέτειες. Μετά από 2 σβησμένα break point και 4 ισοπαλίες κράτησε το σερβίς της στο 1ο game του σετ η Ελληνίδα, η οποία υπερασπίστηκε το σερβίς της και στο 5ο game πολύ δύσκολα, επιστρέφοντας από το 0-40 και σώζοντας συνολικά 6 break point, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό game γιατί στο αμέσως επόμενο η Μαρία έκανε το break για το 4-2 και αργότερα κράτησε ξανά το σερβίς της, για να φτάσει στο 5-2. Η Cornet έσβησε ένα match point και κατάφερε να μειώσει σε 5-3, μένοντας προσωρινά στο ματς, αφού έκανε και το break για να μειώσει περισσότερο σε 5-4.

Η Σάκκαρη απέφυγε κάποιον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς είχε ακόμα ένα match point στο 10ο game, το δεύτερο στον αγώνα, και αυτή τη φορά το αξιοποίησε για να κάνει το break για το 6-4 και να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Η Σάκκαρη παρέμεινε αήττητη απέναντι στην Cornet, την οποία έχει κερδίσει και στις 3 συναντήσεις τους.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει για την προημιτελική φάση της Premier διοργάνωσης της Αγίας Πετρούπολης την κορυφαία του ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, Belinda Bencic, που κέρδισε από χθες τη Svetlana Kuznetsova, με 7-6 (4), 6-4.

“Λύγισε” η Δέσποινα στη Σλοβακία

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ενάντια στη Λευκορωσίδα Anna Kubareva, στον 1ο γύρο του 2nd Empire Women’s Indoor των 25.000 δολαρίων, στην Τρνάβα της Σλοβακίας.

Η Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα από την Kubareva στην πρεμιέρα της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Τρνάβα στη Σλοβακία, με 6-2, 6-4, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

Αν και κέρδισε το πρώτο game της αναμέτρησης, η 27χρονη Ελληνίδα έχασε τα 5 επόμενα games και βρέθηκε πίσω με 1-5, για να χάσει το 1ο σετ με 2-6, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του σετ, που είχε αρκετά κλειστά games.

Και στο 2ο σετ τα games ήταν γεμάτα, με την Δέσποινα να και την αντίπαλή της να είναι ισόπαλες μετά από 6 games (3-3). Η 19χρονη Λευκορωσίδα πήρε τα δυο επόμενα games και προηγήθηκε με 5-3, για να ολοκληρώσει την πρόκρισή της στο σερβίς της, στο 10ο game.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected