Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Μαχαιριά” για τον μαχητικό Ολυμπιακό το γκολ στο 80′

Η Άρσεναλ με γκολ του Λακαζέτ στο 80′, επικράτησε 1-0 και αγγίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Πολύ πάθος και δύναμη από τον Ολυμπιακό, που πάλεψε για το αποτέλεσμα που θα του έδινε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την Άρσεναλ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά μια στιγμή αμυντικής αδράνειας κόστισε στους «ερυθρόλευκους» την ήττα με 0-1 από τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κατέστησε πολύ δύσκολη τη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη στο Λονδίνο (27/2, 22:00) για τη φάση των «32» στο Europa League.

Το γκολ της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα σημείωσε ο Λακαζέτ στο 81ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία της Άρσεναλ στο β΄ ημίχρονο. Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο «Εμιρέιτς» χωρίς τον Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς ο Πορτογάλος αμυντικός συμπλήρωσε κάρτες. Η ομάδα του Λονδίνου είχε δοκάρι στο 86΄, σε κεφαλιά του Παπασταθόπουλου.

Ο Ολυμπιακός, όπως συμβαίνει συνήθως σε όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του -έχοντας και την ώθηση της εξέδρας- άρχισε το ματς με μεγάλη διάθεση και ορμή χάνοντας νωρίς νωρίς δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει: αρχικά με τον Βαλμπουενά στο 2′ και αμέσως μετά με τον Μασούρα στο 4′.

Η Άρσεναλ απάντησε στο 20′ όταν ο Ομπαμεγιάνγκ πάσαρε στον Μαρτινέλι κι εκείνος έστρωσε για τον Λακαζέτ, ο οποίος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Εκτοτε οι «κανονιέρηδες» πήραν τον έλεγχο του αγώνα, είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό που μπορεί να έχασε μέτρα στο γήπεδο, αλλά αμύνθηκε αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε διατηρώντας το 0-0 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου το τέμπο του παιχνιδιού παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να περιμένει η μία ομάδα την άλλη, δίχως όμως να απειλεί επιθετικά. Ο Μαρτίνς βλέποντας την Αρσεναλ υποτονική στα πρώτα λεπτά, πρόσθεσε δημιουργικότητα και επιθετικότητα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού: αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη με τον Φορτούνη στο 65′ και μετέτρεψε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Ενα δεκάλεπτο αργότερα, με την είσοδο του Λοβέρα, ο Μαρτίνς ανανέωσε τη μεσοεπιθετική τριπλέτα, την οποία αποτέλεσαν μαζί με τους Φορτούνη, Βαλμπουενά.

Κι ενώ η Άρσεναλ έδειχνε νωχελική όσο περνούσε η ώρα, κατόρθωσε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 81′. Ο Λακαζέτ άλλαξε γρήγορα με τον Σάκα, ο οποίος έστρωσε εξαιρετικά στον Λακαζέτ που με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Μάλιστα, αμέσως μετά, η ομάδα του Αρτέτα, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, αρχικά στο 85′ και πάλι με τον Λακαζέτ, ο οποίος νικήθηκε από τον Σα, κι εν συνεχεία στο 86′ με τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (65′ Φορτούνης), Βαλμπουενά, Μασούρας (75′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Αρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος (91′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Νταβίντ Λουίζ, Σακά, Γκεντουζί, Τσάκα, Μαρτινέλι (59′ Θεμπάγιος), Γουίλοκ (55′ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected