Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ανέτρεψε το 0-2 ο ΠΑΟΚ και πήρε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό

Σε ένα παιχνίδι με πέντε γκολ (τέσσερα εκ των οποίων στα 12 λεπτά!), ανατροπή στο σκορ και πάρα πολλές διακοπές λόγω πολλών φάουλ και καρτών, ο ΠΑΟΚ γύρισε από το εις βάρος του σκορ και πήρε ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα ματς απίστευτης ποδοσφαιρικής… τρέλας, ο ΠΑΟΚ, έκανε την  ανατροπή και πήρε προβάδισμα πρόκρισης καθώς επιβλήθηκε με 3-2 του Ολυμπιακού, αν και στο 8’ είχε βρεθεί να χάνει με 0-2. Δύο γκολ του Δημήτρη Πέλκα και ένα του Μίσιτς έφεραν…τούμπα το ματς και ενώ ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τους Χασάν και Γκιγιέρμε. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Γιαννουλη.

Η κάθε ομάδα είχε από μια σημαντική απουσία που καταγράφηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη τους αναμέτρησης. Αντρέ Βιεϊρίνια και Ζοσέ Σα τέθηκαν εκτός ημιτελικού με τον πρώτο να έχει ενοχλήσεις που επέμειναν με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 18άδας (ο Αμπέλ Φερείρα είχε ανακοινώσει 20άδα την παραμονή του αγώνα) και τον δεύτερο να μην αναρρώνει από το χτύπημα που δέχθηκε στο μάτι, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Τη θέση του Βιεϊρίνια πήρε ο Μάτος ενώ τη θέση του Σα ο 17χρονος Κώστας Τζολάκης, καθώς εκτός μάχης είχε τεθεί και ο δεύτερο κίπερ των «ερυθρόλευκων», Μπομπί Αλέν.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σκόραρε δις στα πρώτα οκτώ λεπτά της αναμέτρησης. Στο 4’ ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια, καθώς ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε. Η φάση ξεκίνησε από τακουνάκι του Τσιμίκα στον Βαλμπουενά, ο οποίος δεν καλυπτόταν, με τους VAR να το εξετάζουν και να μην καταλογίζουν οφ σάιντ. Στο 8’ ο Τσιμίκας από τα αριστερά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Γκιλιέρμε να πιάνει τη κεφαλιά και να κάνει το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε την πρώτη του «απάντηση» στο 10’ όταν ο Πέλκας πλάσαρε εύστοχα μετά από σέντρα του Γιαννούλη, και ισοφάρισε στο 12’ με σουτ του Μίσιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, στην ουσιαστικά αμέσως επόμενη φάση του γκολ του Πέλκα. Ο «Δικέφαλος του βορρά» που είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα, βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, με την αναμέτρηση να έχει πάρει “τρελή” τροπή.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, με τις φάσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου να έχει αρκετά νεύρα, και συνολικά άλλες πέντε τελικές, μετά τις πρώτες τέσσερις εύστοχες. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45’ με την κεφαλιά του Σισέ να φεύγει δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, έχοντας διαπιστώσει την αδυναμία του ΠΑΟΚ στον αέρα, έψαχνε τρόπο να γεμίσει τη μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας του «Δικεφάλου του βορρά», με τον Σισέ στο 47’ να αστοχεί από παρόμοια θέση με αυτή που είχε βρεθεί στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 52’ ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά από εκτέλεση κόρνερ, με το γκολ να ακυρώνεται για οφ σάιντ. Στο 68’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Σεμέδο, με τον Δημήτρη Πέλκα να ευστοχεί στην εκτέλεση, παρά την προσπάθεια του Τζολάκη που έπεσε στη σωστή γωνιά.

Στο 85’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Δημήτρη Γιαννούλη με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από φάουλ στον Ραντζέλοβιτς.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Μιχάι, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Πέλκας (81’ Σοάρες), Μίσιτς, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (89’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Ακπομ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ομάρ (70’ Γκασπάρ), Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας. Γκιλιέρμε, Καμαρά (87’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν, Βαλμπουενά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected