Κατηγορίες
Γενικά

Επανήλθαν τα χαμόγελα στην Κίνα, επέστρεψαν οι βόλτες και η αισιοδοξία! (vid)

Ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα, αλλά είναι και η πρώτη χώρα που έχει καταφέρει -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να ελέγξει την κατάσταση με την εξάπλωση της πανδημίας και τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει, όπως και η αισιοδοξία του κόσμου.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ως επίκεντρο την Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά και δεκάδες θάνατοι και σε άλλες ηπείρους. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο πικ και άπαντες περιμένουν την έκρηξη. Οι ειδικοί λένε πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα έρθει το τέλος. Γι’ αυτό και η μια μετά την άλλη, οι χώρες μπαίνουν σε καραντίνα.

Ο ιός ξεκίνησε από την πόλη Γιουχάν της Κίνας, με τις αρχές της χώρας πάντως να επιδεικνύουν πολύ καλά αντανακλαστικά, ο κόσμος συμμορφώθηκε στις κυβερνητικές αποφάσεις, έμεινε σπίτι του και οι γιατροί έκαναν τη δουλειά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, γι’ αυτό και ο κόσμος αρχίζει δειλά δειλά να βγαίνει από το σπίτι.

Το BBC έκανε εκτενές ρεπορτάζ στο Πεκίνο, το οποίο έχει εξαιρετικό καιρό αυτή την περίοδο, ο κόσμος βγαίνει για βόλτα έπειτα από δύο μήνες στο σπίτι, πάντα τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν, φοράει μάσκες και γάντια, κρατάει αποστάσεις. Όμως, μπορεί να αισιοδοξεί ξανά, έχουν επιστρέψει τα χαμόγελα, η χαρά. Αν μη τι άλλο, είναι ένα όμορφο σκηνικό μέσα στο γενικότερο χάος και την αβεβαιότητα εκτός Κίνας.

Όπως αναφέρει το news247, εκεί τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από το εξωτερικό και όχι από το εσωτερικό της χώρας, που αριθμεί περίπου 1,4 δις κόσμου. Τέτοιες εικόνες κάνουν και όλους εμάς να πιστεύουμε πως οι καλύτερες μέρες δεν θα αργήσουν πολύ. Αρκεί να ακούμε τους ειδικούς και να μην βάζουμε… τρικλοποδιές στην προσπάθειά τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected