Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Ζητούν την υπαγωγή στη λίστα με την ενίσχυση των 800€ οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι

Ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης (24/3) η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση και Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Στην ανακοίνωσή τους μιλούν για τη διαφαινόμενη εξαίρεση τόσο των δικηγόρων όσο και των ασκούμενων από το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ και κάνουν λόγο για διακριτική μεταχείριση εις βάρος τους που είναι παντελώς άδικη όπως τονίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Στις σημερινές δηλώσεις του κ. Ιωάννη Βρούτση αναφορικά με την εξειδίκευση των μέτρων οικονομικής στήριξης των πληττόμενων κλάδων από τον κορωνοϊό, μας ανακοινώθηκε, εντελώς αιφνίδια, ότι δικηγόροι και ασκούμενοι θα εξαιρεθούν από την επιδότηση των 800 ευρώ σε αντικατάσταση θα λάβουν “επιδοτούμενα προγραμμάτα επιμόρφωσης και τηλεργασίας”.

Αυτή η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των δικηγόρων είναι παντελώς άδικη και καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να ανακαλέσει και να αναπροσαρμόσει τις αποφάσεις της. Το δε “βάπτισμα” του κλάδου μας, ως ειδικής επιστημονικής ομάδας που δήθεν δεν έχει ανάγκη την επιδότηση των 800 ευρώ αλλά αντίθετα κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης, αποτελεί ένα φτηνό τέχνασμα αποφυγής της υπαγωγής του κλάδου μας στην εν λόγω επιδότηση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα δικαστήρια, η κατεξοχήν πηγή εισοδήματος δικηγόρων και ασκούμενων, έχουν αναστείλει την λειτουργία τους έως τις 27 Μαρτίου ενώ αναμένεται η ανωτέρω αναστολή να επεκταθεί. Πως, λοιπόν, αναμένετε να καλύψουμε τις τρέχουσες ανάγκες μας από “επιδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης”;

Αναμένουμε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα μας αλλιώς η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι της».

Η επιστολή ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected