Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ξεκίνησε η πίστωση της πρώτης δόσης του Επιδόματος Γέννας. Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη

Καταβάλλεται σήμερα η πρώτη δόση του επιδόματος γέννας σε 7.203 μητέρες, παρά τις έκτακτες συνθήκες, λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορoνοϊού. Το συνολικό ποσό για το επίδομα γέννησης ανέρχεται στα 7.413.000 ευρώ.

Ξεκινά σήμερα η πληρωμή για την πρώτη δόση του επιδόματος γέννας σε 7.203 μητέρες, παρά τις έκτακτες συνθήκες, λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Το συνολικό ποσό για το επίδομα γέννησης ανέρχεται στα 7.413.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών και για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, με απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος δεν θα προσμετρηθούν στην προθεσμία υποβολής αίτησης για το επίδομα γέννησης.

Η αναστολή των προθεσμιών αποσκοπεί στη μη προσέλευση των ενδιαφερόμενων μητέρων σε Κέντρα Κοινότητας και Δήμους για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας από την πανδημία. Για το διάστημα αυτό, οι αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μπορούν να υποβάλλονται κανονικά.

Ειδικότερα, το επίδομα γέννας καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Η πρώτη δόση των 1.000 ευρώ καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα της γέννησης εφόσον η αίτηση εγκριθεί μέσα στον μήνα γέννησης και η δεύτερη δόση των 1.000 ευρώ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Έτσι εάν κάποιος υπέβαλλε την αίτηση μέσα στον Φεβρουάριο γιατί τότε απέκτησε παιδί και εγκρίθηκε, θα πληρωθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δηλαδή 31 Μαρτίου την πρώτη δόση. Την δεύτερη δόση θα την πληρωθεί 31 Ιουλίου, πέντε μήνες μετά τον μήνα γέννησης του παιδιού.

Πηγή : dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected