Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκπληκτικό βίντεο του National Geographic : Η προσπάθεια να “ανθίσει” το χάντμπολ στη Ζάμπια!

Μπορεί οι χώρες της Βόρειας Αφρικής (Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία) να είναι αρκετά αναπτυγμένες, κυρίως σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ωστόσο με εξαίρεση την Ανγκόλα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες της ηπείρου.

Με τις υποδομές να είναι ανύπαρκτες και την οικονομική στήριξη για τα απολύτως απαραίτητα (προπονητικό υλικό) να απουσιάζει, μια ομάδα νεαρών ανδρών από την Ζάμπια, ξεκίνησε από τις αρχές του 2019 για να πραγματοποιήσει το όνειρο της που δεν είναι άλλο από το να εκπροσωπήσει την πατρίδα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει το e-handball, το National Geographic βρέθηκε στη Ζάμπια τον Ιανουάριο του ίδιου έτους για να καταγράψει την προσπάθεια τους, όχι να προκριθούν στο Τόκιο το 2020, αλλά αρχικά να δημιουργήσουν εθνική ομάδα που μέχρι τότε δεν υπήρχε και κατά συνέπεια δεν είχε συμμετάσχει σε καμία διοργάνωση.

Στο μίνι-ντοκιμαντέρ ο Μούσα Κουμπούντου, ένας 20χρονος αθλητής, περιγράφει απόλυτα τις δυσκολίες της καθημερινότητας που ξεκινάει από την έλλειψη φαγητού, ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται με την κάμερα τον στόχο που δεν είναι άλλος από τα να παίξει χάντμπολ εκτός Αφρικής.

Τελικά τον Ιανουάριο του 2020 η εθνική ομάδα της Ζάμπια συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση (16η) και μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Αυτό όμως δεν σταματά την προσπάθεια τους προς τον όνειρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected