Αθλήματα

Τον Αύγουστο του 2021 το Παγκόσμιο της Ελλάδας!

Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021 και συγκεκριμένα το διάστημα 23 Ιουλίου-8 Αυγούστου, έφερε αναγκαστικές αλλαγές και στο χρονοδιάγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2021 το οποίο έχει αναλάβει η Ελλάδα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ απέστειλε έγγραφο στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2021 θα πρέπει να διεξαχθεί το διάστημα 16-29 Αυγούστου.

Η απόφαση της ΙΗF είναι φυσικά δεσμευτική, αφού είναι η ιδιοκτήτρια των αγώνων, οπότε η ΟΧΕ θα καταστρώσει πλέον τα πλάνα της σε αυτές τις ημερομηνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball, η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου πριν από αυτή την εξέλιξη είχε προτείνει και ουσιαστικά καταλήξει το τουρνουά να διεξαχθεί τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Πάντως η μετάθεση των ημερομηνιών φαίνεται πως διευκολύνει τους διοργανωτές.

Αρχικά θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, αφού λόγω της καραντίνας οι προετοιμασίες έχουν μείνει λίγο πίσω.

Επιπλέον μετά τον 15Αύγουστο οι τιμές των ξενοδοχείων θα είναι χαμηλότερες και με το άνοιγμα των επιχειρήσεων θα προχωρήσει η διαδικασία διαγωνισμού με άλλα δεδομένα (πολύ πιο συμφέροντα κοστολογικά για μια τέτοια διοργάνωση) σε σχέση με πριν από 4-5 μήνες όπου όλα ήταν ρόδινα.

Τέλος αναφορικά με την κίνηση στους δρόμους, λόγω Αυγούστου, αυτή θα είναι περιορισμένη, κάτι που είναι επιθυμητό, για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των ομάδων για προπονήσεις/αγώνες, όμως το λεκανοπέδιο δεν θα είναι άδειο, αφού ο περισσότερος κόσμος θα έχει επιστρέψει από τις διακοπές, κάτι που θα βοηθήσει στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected