Κατηγορίες

Απόψε η τηλεδιάσκεψη για τη Γ Εθνική, οδεύουμε προς φινάλε και στα τοπικά!

Πλησιάζουμε πλέον στο “δια ταύτα” όσον αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στη χώρα μας!

Έπειτα από 50 περίπου ημέρες καραντίνας και απαγόρευσης κάθε αθλητικής δραστηριότητας, έφτασε η ώρα να διαπιστώσουμε αν θα μπορεί να υπάρξει μέλλον φέτος τόσο στη Γ Εθνική όσο και στα τοπικά των Ενώσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sportsup.gr, απόψε στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΟ και αυτό για να υπάρχει εικόνα για τη χαλάρωση των μέτρων μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Η εισήγηση της Επιτροπής θα είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ, που θα πραγματοποιηθεί επίσης με τηλεδιάσκεψη, λαμβάνοντας και τις οριστικές αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της αγωνιστικής δράσης.

Όπως προκύπτει λοιπόν, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων, είναι αρνητική στο να διεξαχθούν οι επόμενες αγωνιστικές της Γ Εθνικής, ενώ το ίδιο ισχύει και στις Ποδοσφαιριστές Ενώσεις στη χώρα μας, που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, συμφωνούν στη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Αυτά που υπερισχύει μέχρι στιγμής είναι :

  • Να προβιβαστούν και οι οκτώ (8) πρωταθλητές στη Γ Εθνική, εφόσον βεβαίως αποφασιστεί η αναδιάρθρωση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
  • Να υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες. Εδώ υπάρχουν δύο σενάρια : Να υποβιβαστεί μία λιγότερη (σύμφωνα με την προκήρυξη) σε κάθε όμιλο ή να αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο τοπικό όσες έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά πριν τη διακοπή.
  • Να ανέβουν όλες οι πρωταθλήτριες των τοπικών Ενώσεων και τη νέα σεζόν, η Γ Εθνική να έχει περισσότερες ομάδες.

Όσον αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα, η ΕΠΟ αναμένεται να δώσει την ευχέρεια στις Ενώσεις να τροποποιήσουν ή να τηρήσουν στο ακέραιο τις προκηρύξεις τους, τόσο για την άνοδο στις κατηγορίες ανά νομό όσο και τον υποβιβασμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected