Κατηγορίες
Διάφορα

Διάγγελμα πρωθυπουργού : Τα 11 σημεία επανεκκίνησης της χώρας (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μιλά για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για την αναστολή των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό και αναλύει το πως θα “ξεκλειδώσει” σταδιακά η χώρα.

Μίλησε για την υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και τη μείωση της καμπύλης, η οποία και μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου.

Τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να τηρήσουμε ο καθένας προσωπικά, τους κανόνες υγιεινής και συνέστισε την προσοχή και να ακούμε τους ειδικούς, ειδικά με τη χρήση της μάσκας.

Ανάλογα με τις οδηγίες τους αλλά και την εξέλιξη των επιδημιολογικών καμπυλών, θα προκύπτουν και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα βασικά στοιχεία του διαγγέλματος :

  1. Αίρονται οι περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών. Καταργείται το SMS και το έγγραφο. Ωστόσο για δύο εβδομάδες δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού.
  2. Επιτρέπεται η άσκηση σε γήπεδα και θάλασσα, κλειστές παραμένουν οι οργανωμένες παραλίες.
  3. Ανοίγουν τη Δευτέρα 4/5 τα μικρά καταστήματα όπως για παράδειγμα τα βιβλιοπωλεία, ηλεκτρ.είδη, ΚΤΕΟ, καταστήματα αθλητικών ειδών, κομμωτήρια, καταστήματα παροχής υπηρεσιών κ.α.
  4. Τα καταστήματα λιανεμπόριο επανεκκινούν στις 11 Μαΐου.
  5. Τα εμπορικά καταστήματα ξεκινούν την 1η Ιουνίου
  6. Ισχύουν όροι για την πυκνότητα επισκεπτών και μέτρα εργαζομένων σε όλα τα καταστήματα
  7. Οι Εκκλησίες θα είναι από τις 4 Μαΐου ανοιχτές για ατομική λατρεία και από 17 Μαΐου θα μπορεί ο κόσμος να συμμετέχει σε λειτουργίες, πάντα με τα κατάλληλα μέτρα
  8. Η 3η Λυκείου ξεκινά μαθήματα στις 11/5 και μία εβδομάδα μετά (18/5) οι υπόλοιπες τάξεις λυκείου-γυμνασίου. Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγία ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο αυτό θα επανεκτιμηθεί ανάλογα την εξέλιξη της πανδημίας.
  9. Την 1η Ιουνίου ξεκινά η εστίαση.
  10. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και μέσα στον ίδιο μήνα θα επαναλειτουργήσει όλη η οικονομική δραστηριότητα της χώρας.
  11. Θεωρείται απίθανο να διοργανωθούν μέσα στο καλοκαίρι φεστιβάλ, συναυλίες, αγώνες όπου συγκεντρώνονται θεατές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected