Αθλήματα

Μείωση στην επιχορήγηση της Ομοσπονδίας Χάντμπολ

Σαν «κεραμίδα» έπεσε στο κεφάλι του αθλήματος η ανακοίνωση της ΓΓΑ για τις τακτικές επιχορηγήσεις του 2020 στις ομοσπονδίες.

Όπως αναφέρει το e-handball, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα λάβει μόνο 764.000 ευρώ, δηλαδή θα υποστεί μείωση κατά περίπου 90.000 σε σχέση με το 2019 που έλαβε 850.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον οικονομικό απολογισμό του 2019 η ΟΧΕ έχει ανελαστικά έξοδα (μισθοδοσίες, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ενοίκια) ύψους 590.000 ευρώ, δηλαδή μένουν λιγότερα από 200.000 ευρώ για τις δραστηριότητες όλων των Εθνικών ομάδων και την ανάπτυξη!

Σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η μείωση σε όλες τις ομοσπονδίες, αφού το χάντμπολ έχει μία σειρά από δραστηριότητες, υποχρεώσεις και επιτυχίες όπως:

-Είναι μοναδικό άθλημα που του χρόνου θα διοργανώσει παγκόσμιο πρωτάθλημα με 32 χώρες με το μπάτζετ σε τέτοια event να είναι αρκετά υψηλό.

-Έχει αναλάβει την φιλοξενία της έδρας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας με ότι συνεπάγεται αυτό σε κόστη.

-Το άθλημα προχώρησε σε επένδυση για το μέλλον με την συμφωνία για το «μπαλόνι» στο ΣΕΦ που θα χρησιμοποιηθεί ως Εθνικό Προπονητήριο, η ανακατασκευή και η συντήρηση του απαιτούν ένα σημαντικό κονδύλι.

-Η Ελλάδα είναι η εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Beach Handball και στη διοργάνωση που θα γίνει –μπορεί και μέσα στο 2020- θα πρέπει να προετοιμαστεί και να λάβει μέρος για την υπεράσπιση του τίτλου της.

-Η ομοσπονδία είναι πρότυπο οικονομικής διαχείρισης, ξεπερνώντας χωρίς χρέη τον σκόπελο των μνημονιακών ετών, κάτι που έχει αναγνωριστεί από το σύνολο της αθλητικής οικογένειας.

Θα πρέπει να τονιστεί δε ότι τόσο η διοργάνωση του Παγκοσμίου, όσο και η ανάληψη της έδρας της Μεσογειακής είχαν τις ευλογίες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και μάλιστα στις συναντήσεις με τους Προέδρους της Διεθνούς Ομοσπονδία Δρ Μουσταφά Χασάν και Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ζόραν Ραντόισιτς, ο κ. Αυγενάκης είχε δεσμευτεί ενώπιων τους ότι η Ομοσπονδία θα έχει 100% την στήριξη της πολιτείας.

Αυτό λοιπόν τουλάχιστον με την ετήσια επιχορήγηση όχι μόνο δεν διαφαίνεται πουθενά, αλλά βγαίνουν ακριβώς και τα αντίθετα συμπεράσματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτό το νούμερο της επιχορήγησης η Ομοσπονδία δεν μπορεί να υλοποιήσει σε καμία περίπτωση τον σχεδιασμό της για το 2020, ενώ τίθενται εν αμφιβόλω και οι δράσεις που έχει προγραμματίσει μεταξύ αυτών και το Παγκόσμιο!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected