Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πάει για το νταμπλ ο Ολυμπιακός, 2-0 τον ΠΑΟΚ

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως φέτος είναι η χρονιά του! Πάει προς το νταμπλ ο “ερυθρόλευκος” σύλλογος, εκτός διεκδίκησης του Κυπέλλου μετά από τρία χρόνια ο “δικέφαλος”.

Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-0 του ΠΑΟΚ στη ρεβάνς των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση, που διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη» κι έτσι, ανατρέποντας το 3-2, με το οποίο είχαν ηττηθεί στην Τούμπα, πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μαρτίνς στο 65’, με τον Καμαρά να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 85’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη συμβολή στην πρόκριση του Ολυμπιακού είχε ο Ζοσέ Σα με τις σωτήριες επεμβάσεις του στο παιχνίδι.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το Α’ ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).

Στο 58ο λεπτό οι Πειραιώτες είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, όταν ο Ελαμπντελαουί έκανε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, βλέποντας όμως τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά των «ασπρόμαυρων» να απειλήσουν με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαουρίτσιο. Πάντως η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζοζέ Σα.

Στο 65ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μασούρα. Από σέντρα του Καμαρά ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, ωστόσο εν τέλει αυτό το κατάφερε ο Έλληνας άσος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, νικώντας τον Πασχαλάκη.

Στο 83ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Στοχ ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, ωστόσο ο Σα με εξαιρετική απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στη συνέχεια της φάσης ήταν σειρά του Ολυμπιακού να φτάσει μία ανάσα από το 2-0, όταν μετά από μία γρήγορη αντεπίθεση ο Ελ Αραμπί βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά κλώτσησε… αέρα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σκοράρει.

Στο 85ο λεπτό πάντως η ομάδα του Πειραιά διπλασίασε τα τέρματά της με τον Καμαρά και πλέον είναι κοντά στην πρόκριση.

Στη φάση του 2-0 ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε πως ο Φορτούνης που είχε συμμετοχή στο γκολ είχε μπει αντικανονικά στο παιχνίδι, αλλά ο Παπαπέτρου είχε δώσει με κίνηση την άδεια στον παίκτη των Πιεραιωτών για μπει στο παιχνίδι, όπως φάνηκε από το ριπλέι.

Στο 88′ ο δικέφαλος του Βορρά έφτασε κοντά στο 2-1 ωστόσο και πάλι ο Σα επενέβη σωτήρια, αυτή τη φορά στην προσπάθεια του Σβιντέρσκι.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμά του στον Σεμέδο και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ζοσέ Σα – Ομάρ, Σεμέντο, Μπα, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης (42′ Φορτούνης), Καμαρά, Γκιγέρμε – Λοβέρα (46′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (79′ Καφού), Ελ-Αραμπί (87′ Χασάν)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λέο Μάτος (73′ Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης – Εσίτι (73′ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Ελ-Καντουρί – Τζόλης (62′ Λάμπρου), Λημνιός (62′ Σβιντέρσκι), Άκπομ (62′ Ροντρίγκο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected