Κατηγορίες
Super League 1

Γιώργος Κούτσιας : Ανοίγει ο δρόμος για την ανδρική ομάδα!

Ο Γιώργος Κούτσιας θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών και στα 16 του χρόνια προορίζεται για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ!

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο των ακαδημιών αναγνωρίζουν το ταλέντο και τις μεγάλες προοπτικές του Γιώργου Κούτσια. Μαζί με τον Γιάννη Κωνσταντέλια, είναι «ότι καλύτερο» διαθέτουν αυτή την στιγμή οι υποδομές του ΠΑΟΚ.

Ο μικρός από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημία «Τηλέμαχοι», είναι ένας σέντερ φορ με σπάνια χαρακτηριστικά, υψηλή τεχνική, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες, που εντάχθηκε το 2012 στα τμήματα υποδομών και ανάπτυξης του ΠΑΟΚ και έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας Κ19 του ΠΑΟΚ και πρόσφατα με δύο γκολ στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό οδήγησε την ομάδα Κ17 του «Δικεφάλου» στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες απ’ τους «σκάουτερ» πολλών ομάδων της Ευρώπης. Η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Λυών, η Λιλ, ομάδες από την Αγγλία και την Ισπανία, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 16χρονου επιθετικού, που τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο Γιώργος Κούτσιας αποτελεί επένδυση για το μέλλον γι’ αυτό και στο συμβόλαιο του υπάρχουν ισχυρές ρήτρες αποδέσμευσης, αν και στο μυαλό των ανθρώπων του «Δικεφάλου» είναι η αξιοποίησή του και όχι η πώληση.

Μάλιστα ο σχεδιασμός που έχει για την επόμενη χρονιά προβλέπει την παρουσία του νεαρού σέντερ φορ στην πρώτη ομάδα προκειμένου να αρχίσει να αποκτά εμπειρίες και παραστάσεις από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η απόφαση για τη μεταπήδησή του από την Κ19 στους μεγάλους, όπως ενδεχομένως συμβεί και με τον Κωνσταντέλια, έχει ληφθεί πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο το έντονο φλερτ και η πίεση πολλών ομάδων από την Ευρώπη.

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected