Κατηγορίες
Διάφορα

Το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με τον τουρκικό στολίσκο (photos)

Το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέβασε στο Twitter προπαγανδιστικές φωτογραφίες με το Oruc Reis να πλέει συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Και λέμε προπαγανδιστικές γιατί απλά ήθελαν να δείξουν την δύναμη που το προστατεύει καθώς στην πραγματικότητα και αν βρίσκονταν σε αυτή την διάταξη απλά όχι δεν θα μπορούσε να απλώσει τα καλώδια ερευνών αλλά ούτε να λάβει ηχητικά σήματα.

Ο στόλος των τουρκικών πολεμικών στην πραγματικότητα βρίσκεται σε αποστάσεις από 3-30 ν.μ. και σκοπό έχουν να προστατεύουν το σκάφος.

Όπως αναφέρει το tweet, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Στην περιοχή βρίσκονται ελληνικά πολεμικά πλοία, τα οποία εκπέμπουν από τον ασύρματο ανά 15 λεπτά μήνυμα προς τον κυβερνήτη του Oruc Reis ότι βρίσκεται σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, καλώντας τον να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες του τουρκικού ερευνητικού σε κλοιό πολεμικών σκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι έχουν στείλει περισσότερα από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και τορπιλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στα οποία εάν προσθέσουμε και τα 7 σκάφη που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.

δείτε φωτογραφίες στο Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected