Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γενικά

Η εικόνα των 17 ομάδων της Α Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας : Οι σίγουρες, οι αμφιβολίες και οι εκτός δράσης

Και ενώ απομένουν τέσσερις ημέρες για τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ημαθίας, το sportsup.gr προχώρησε σε μια δημοσιογραφική έρευνα για το επίπεδο προετοιμασίας των ομάδων της Α Ερασιτεχνικής, ενόψει της νέας σεζόν.

Μιας σεζόν βεβαίως που ακολουθεί μετά την πανδημία του Covid-19 αλλά (κυρίως) για τις οικονομικές συνέπειες αυτής, που υποχρέωσε αρκετούς οικονομικούς κλάδους σε σημαντική ύφεση.

Το ποδόσφαιρο ήταν αδύνατον να μην επηρεαστεί και όπως θα δείτε παρακάτω, ο κανόνας επιβεβαιώνεται και στην Ημαθία.

Οι 17 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α Ερασιτεχνική της νέας σεζόν χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες : σε αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασία και έχουν προγραμματίσει ήδη τα πρώτα φιλικά, αυτές που ακόμη και τώρα είναι αμφίβολες αλλά είναι πιθανό να βρουν τη λύση έστω και στο τέλος αλλά και σε αυτές που δεν θα συμμετέχουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά :

1. ΦΑΣ Νάουσα : Οι δευτεραθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν διοικητικά ζητήματα, μετά τη δήλωση αποχώρησης του προέδρου, Απόστολου Μπέκα. Η ομάδα απέστειλε μεν δήλωση συμμετοχής στη Γ Εθνική κατόπιν σχετικής οδηγίας από την ΕΠΟ, ωστόσο (και μετά την αποχώρηση του προπονητή, Δημήτρη Χριστοφορίδη) τίθεται εν αμφιβόλω η αγωνιστική συνέπεια (μιας και δεν υπάρχει ενημέρωση για έναρξη προετοιμασίας) ενόψει της εκκίνησης είτε της Γ Εθνικής (που ξεκινά στις 20/9) είτε της Α Ερασιτεχνικής (πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης η 12η Σεπτεμβρίου).

2. ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Η προετοιμασία ξεκίνησε την Τρίτη 11/8 και ο προγραμματισμός βρίσκεται εν εξελίξει. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα φιλικά.

3. Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας : Η ομάδα που ξεκίνησε αρκετά νωρίς τις μεταγραφικές κινήσεις, αλλά και την προετοιμασία της. Το πρώτο φιλικό της ομάδας είναι σήμερα Πέμπτη (13/8) με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης.

4. Αγροτικός Αστέρας Πλατέος : Η ομάδα που ξεχώρισε με την παρουσία της τα δύο τελευταία χρόνια και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου φέτος (κληρώθηκε μάλιστα ως εκπρόσωπος/κυπελλούχος για το Κύπελλο Ελλάδας) δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

5. Αχιλλέας Νάουσας : Μπορεί να υπήρξε πρόσφατα η ανακοίνωση της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση, η πληροφόρηση από την ομάδα αναφέρει πως βασικοί μέχρι πρότινος παίκτες ανακοινώνουν την αποχώρηση τους. Θυμίζουμε πως αποχώρησε ο Παναγιώτης Καραμεταξάς (ο προπονητής των επιτυχιών του Αχιλλέα), ενώ δύσκολο να δώσει το παρών ο Πέτρος Μπράτσης (από τους ηγέτες της ομάδας), που αναπτύσσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και του απομένει ελάχιστος ελεύθερος χρόνος.

6. ΓΑΣ Κοπανού : Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκίνησαν νωρίς (3/8), έκαναν σημαντικές προσθήκες και κράτησαν το 90% του ρόστερ της περσινής χρονιάς. Σύντομα η ανακοίνωση για τα φιλικά προετοιμασίας.

7. Φίλιππος Μελίκης : Ίδια εικόνα με τον ΓΑΣ Κοπανού για τους “ερυθρόλευκους” που κινήθηκαν γρήγορα και διατήρησαν τον κορμό τους. Σήμερα το πρώτο φιλικό με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας.

8. Μακροχώρι : Ξεκίνησε κανονικά η προετοιμασία της ομάδας, με νέο τεχνικό δίδυμο τους Μάκη Γιαννόπουλο και Κώστα Μουρτζίλα. Σύντομα θα ανακοινωθούν και τα πρώτα φιλικά.

9. ΑΕ Χαρίεσσας : Η δεύτερη απώλεια της κατηγορίας. Οι “κιτρινόμαυροι” ενημέρωσαν τους παίκτες πως δεν δύναται να συμμετέχουν στο επερχόμενο πρωτάθλημα και αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη βρει τον επόμενο ποδοσφαιρικό τους “σταθμό”.

10. Θύελλα Σταυρού : Ξεκίνησε ήδη η εβδομάδα προσαρμογής για τους “πράσινους”, με προπονητή τον Χρήστο Ζαρογιάννη. Παράλληλα, κινούνται για τις απαραίτητες προσθήκες, ενώ διατηρήθηκε σχεδόν αναλλοίωτος ο περσινός κορμός.

11. Άρης Παλαιοχωρίου : Ξεκίνησε χθες Τετάρτη (12/8) η προετοιμασία της ομάδας με προπονητή τον Μιχάλη Παντόπουλο.

12. ΠΑΟ Κουλούρας : Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές και πιθανόν με νέο προπονητή, θα κατέλθει στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα της Κουλούρας. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 5/8.

13. Αστέρας Τριποτάμου : Με ηχηρές προσθήκες και με την παραμονή του Γιώργου Απόσογλου ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημέρα έναρξης της προετοιμασίας αλλά και οι επόμενες μεταγραφές.

14. Άχθος Αρούρης : Με τη φιλοσοφία που τον διακρίνει και χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές θα συνεχίσει και στα “μεγάλα σαλόνια” ο νεοφώτιστος Άχθος. Μπορεί να αποχώρησε ο Θανάσης Γιαγλής, η τεχνική ηγεσία όμως δεν έμεινε “ακέφαλη”, καθώς αναβαθμίστηκαν οι Άλκης Ελευθεριάδης και Γιώργος Μυλωνάς.

15. ΑΕ Σχοινά : Με σημαντικές μεταγραφές και την παραμονή του Αλέξη Κατσάρα, ξεκίνησε ο προγραμματισμός των νεοφώτιστων. Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημέρα έναρξης της προετοιμασίας αλλά και οι επόμενες προσθήκες.

16. Ατρόμητος Διαβατού : Δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση από τους νεοφώτιστους, ωστόσο φαίνεται πως θα συμμετέχουν κανονικά στην Α Ερασιτεχνική, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο ρόστερ.

17. ΑΟ Μαρίνας : Η τρίτη ομάδα της κατηγορίας που οδεύει προς την απενεργοποίηση. Οι “οράνιε” δεν κατάφεραν να βρουν τη διοικητική λύση μετά την αποχώρηση του Μάνου Καραντώνη από τον προεδρικό θώκο και είναι άγνωστο αν θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β Ερασιτεχνική.

 

Μόνο μία φράση ως συμπέρασμα : “Σημεία των καιρών…”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected