Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρωταθλήτρια η Παύλου στη Λάρνακα (pics)

H Δήμητρα Παύλου κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της μέχρι τώρα σε διεθνή διοργάνωση στο Aphrodite Cup της Λάρνακας, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και στο διπλό, μαζί με τη Δέσποινα Μαστροδήμα.

Η Παύλου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια εκπληκτική εβδομάδα στην Herodotou Tennis Academy της Λάρνακας. Ο τελικός του μονού ολοκληρώθηκε άδοξα με τραυματισμό της Ρωσίδας Daria Frayman στα μέσα του 2ου σετ.

Απέναντι στην πάρα πολύ δυνατή παίκτρια από τη Ρωσία, που είναι 18 ετών και βρίσκεται στο Νο.93 της παγκόσμιας κατάταξης U18, η 16χρονη Δήμητρα έχασε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ στο tie-break και ήταν μπροστά με 4-1 στο 2ο σετ, όταν η Frayman εγκατέλειψε με τραυματισμό.

Θυμίζουμε πως στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της στο τουρνουά, η Δήμητρα δεν είχε χάσει σετ, κερδίζοντας κατά σειρά τη Βρετανίδα Lara Bakhaya με 6-1, 6-4, την Αυστριακή Sophie Desiree Piech με 6-3, 6-4 και την Ουγγαρέζα Luca Udvardy, Νο.390 στην παγκόσμια κατάταξη κάτω των 18 ετών, με 6-1, 6-2.

Κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στα μονά σε ITF διοργάνωση, στο τουρνουά της Grade 4 κατηγορίας της Κύπρου. Είχε αγωνιστεί ακόμα σε δυο τελικούς στο παρελθόν, στα Grade 5 τουρνουά της Μυτιλήνης και της Ρόδου τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Frayman ήταν μια από τις αντίπαλες της Παύλου και της Δέσποινας Μαστροδήμα και στο διπλό, με αποτέλεσμα να μη γίνει ο τελικός, καθώς η Ρωσίδα και η Udvardy, που ήταν η συμπαίκτριά της στο τουρνουά, απέσυραν τη συμμετοχή τους.

Έτσι, οι Παύλου και Μαστροδήμα αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο τουρνουά της Λάρνακας, κερδίζοντας μαζί τον πρώτο τους τίτλο στο circuit της ITF. Οι δυο Ελληνίδες είχαν κερδίσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις Κύπριες Μαρίνα Μπαμπαλιούτα και Θέκλια Χριστοδούλου με 6-2, 6-2 και τις Αυστριακές Ines Faltinger και Piech με 6-3, 6-1.

Η Παύλου έχει ακόμα έναν τίτλο σε τουρνουά της ITF στα διπλά στο ενεργητικό της, στο τουρνουά της Ρόδου πέρσι. Για τη Μαστροδήμα, που είναι επίσης 16 ετών, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της σε επίπεδο ITF.

δείτε φωτογραφίες στο tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected