Κατηγορίες
Super League 1

“Διπλό” ουσίας αλλά και ψυχολογίας για τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Λαμία, αν και θα μπορούσε να το πετύχει με λιγότερο άγχος, οι αλλαγές του Σίμου έδωσαν πνοή στην ομάδα και με 2-1 ήρθε η πρώτη φετινή νίκη.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό από το ξεκίνημα του με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αμυντικά ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε ενώ μετά το πρώτο τέταρτο πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά και την κατοχή της μπάλας ενώ ήταν ολοφάνερο πως οι γηπεδούχοι ήθελαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ ανέβασε αισθητά την απόδοση του μετά το 30ο λεπτό ωστόσο ενώ είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων που όταν αμύνονταν φόρτωναν με παίκτες την περιοχή του Εμπασί.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει με τον Βύντρα να κάνει το 0-1 με αυτογκόλ όταν και η μπάλα έσκασε μπροστά του, εκείνος μπερδεύτηκε με τον Εμπασί και εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Ο ΟΦΗ δεν βγήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο με την Λαμία να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να τον πιέζει για το πρώτο 15λεπτο. Ένα λάθος του Σωτηρίου και ένα αδύναμο σουτ του Βιγιάλμπα ήταν οι φάσεις της Λαμίας που ξύπνησαν τον ΟΦΗ με τον Σίμο να βλέπει την κακή εικόνα της ομάδας του και να προχωράει σε τρεις μαζεμένες αλλαγές αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας από 5-4-1 σε 4-2-3-1 και απλώνοντας το παιχνίδι στα άκρα με τους Σολίς, Σαρδινέρο.

Οι αλλαγές του Σίμου έδωσαν πνοή στον ΟΦΗ και τον έκαναν καλύτερο βελτιώνοντας την εικόνα που είχε στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 72′ ο ΟΦΗ ξεδιπλώθηκε καταπληκτικά με τον Κοροβέση να βγάζει πολύ ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και τον Σαρδινέρο να κάνει το 2-0 με κεφαλιά στην αντίθετη πλευρά.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους, διατήρησε εύκολα το υπέρ του προβάδισμα ενώ ο Σίμος πέρασε στο παιχνίδι και τον Γρίβα που έδωσε πνοή και ταχύτητα στην επίθεση. Ενώ φαινόταν πως ο ΟΦΗ θα κέρδιζε εύκολα το παιχνίδι, στο 91′ ο Σελίμοβιτς ανέτρεψε τον Ρόμανιτς με τον Βρέσκα να δίνει το πέναλτι και τον Σέρβο να μειώνει σε 1-2.

Το φινάλε ήταν για καρδιακούς αφού η Λαμία πίεση ψάχνοντας την ισοφάριση αλλά τον ΟΦΗ να κρατάει το προβάδισμα να παίρνει μεγάλη νίκη.

Συνθέσεις

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας (66’ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Νιασέ (77’ Παλαντασβίλι), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα (64’ Μπιανκόνι), Καραμάνος (46’ Χατζηστραβός), Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (77’ Κωστίκας).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Σακόρ (60’ Μεγιάδο), Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ναμπί (90+8’ Βούρος), Διαμαντής (60’ Σαρδινέρο), Γιαννούλης, Γκαργκαλατζίδης (77’ Γρίβας), Στάικος (60’ Σολίς), Κοροβέσης.

*με στοιχεία από το gentikoule.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected