Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Συνέχισε από εκεί που τελείωσε η Λίβερπουλ, πέρασε σαν σίφουνας από το Στάμφορντ Μπριτζ (vid)

Ο Σαντιό Μανέ ήταν ασταμάτητος σκοράροντας δυο φορές και η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ

Μπήκε αποφασισμένη να διατηρήσει τα σκήπτρα της μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος και το δείχνει με κάθε αφορμή στέλνοντας ως τώρα τις πρώτες δυο αγωνιστικές το μήνυμα της στις αντιπάλους της. Ο λόγος για την Λίβερπουλ, η οποία έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση τον Σαντιό Μανέ επικράτησε 2-0 της Τσέλσι εκτός έδρας, με τον Αφρικανό να σκοράρει και τα δυο γκολ του ματς.

Ντεμπούτο στο ματς πραγματοποίησε ο Τιάγκο Αλκάνταρα που αποκτήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου και πέρασε στο ματς στο 46ο λεπτό στη θέση του Χέντερσον, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο. Η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες από το 45+1΄όταν αποβλήθηκε ο Κρίστενσεν για μαρκάρισμα στον Μανέ, μια φάση η οποία εξόργισε τον Κώστα Τσιμίκα.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες πήραν άριστα στο κομμάτι της τακτικής αλλά το θέαμα απουσίασε από την αναμέτρηση με την πρώτη αξιόλογη φάση να είναι στο 14ο λεπτό με τον Σαλάχ να προλαβαίνει στο σπριντ τον Κέπα που βγήκε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του. Ο Αιγύπτιος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά ο Φιρμίνο προσπάθησε να κάνει το πλασέ, με τον Κρίστενσεν να βάζει το σώμα του και τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Ο παίκτης της Τσέλσι ωστόσο αποβλήθηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους μιας και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος θεώρησε ότι γκρέμισε τον Μανέ πριν αυτός φτάσει την μπάλα.

Στο 50ο λεπτό η Λίβερπουλ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Άψογη συνεργασία του Σαλάχ με τον Φιρμίνο, με τον Βραζιλιάνο να βγάζει σέντρα λουκούμι από τα δεξιά και τον Σενεγαλέζο φορ να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντάς τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κέπα. Μάλιστα ο Μανέ χτύπησε τέσσερα λεπτά αργότερα και έκανε το 2-0 για την ομάδα του καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κέπα. Η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι στο 73ο λεπτό, αλλά ο Άλισον απέκρουσε την εκτέλεση του Ζορζίνιο κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Συνθέσεις

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Τζέιμς, Μάρκος Αλόνσο, Κόβατσιτς, Καντέ, Ζορζίνιο (80’ Μπάρκλεϊ), Χάβερτς (46’ Τομόρι), Μάουντ (80′ Αμπραχαμ), Βέρνερ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Φαν Ντάικ, Χέντερσον (46’ Τιάγκο), Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (87′ Μιναμίνο).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected