Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόκριση στον 2ο γύρο για τη Μαρία Σάκκαρη (vids)

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο Roland Garros κερδίζοντας με 2-0 σετ την Ajla Tomljanovic.

Υπό ελαφριά βροχή κατά διαστήματα, έντονη υγρασία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τη θερμοκρασία να είναι γύρω στους 12-13 βαθμούς, οι συνθήκες στον πρώτο αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros δεν ήταν καθόλου εύκολες, με τις μπάλες προφανώς να είναι πολύ “βαριές” δυσκολεύοντας και τις δυο παίκτριες.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στις συνθήκες αυτές και κυριάρχησε απόλυτα στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ η Tomljanovic ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά η πρωταθλήτριά μας έμεινε προσηλωμένη στο στόχο της και κατάφερε να “κλειδώσει” την πρόκριση χωρίς να χρειαστεί να πάει σε 3ο σετ, επικρατώντας της καλής της φίλης με 6-0, 7-5.

Όπως μαρτυρά και το τελικό 6-0, στο 1ο σετ η Μαρία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Tomljanovic, που είχε κάπως νωθρό ξεκίνημα. Λόγω των συνθηκών ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο να δούμε πολλούς winners, ωστόσο η Μαρία κατάφερε να έχει μια πολύ καλή ισορροπία με 9 winners και 11 αβίαστα λάθη, παίζοντας πολύ καλά και επιθετικά, ενώ η Αυστραλή δεν είχε winner και υπέπεσε σε 8 λάθη.

Η Σάκκαρη δεν επέτρεψε στην Tomljanovic να πλησιάσει σε ένα break, ενώ αξιοποίησε και τις τρεις ευκαιρίες που είχε για να κάνει το 3/3 και να κερδίσει 6 games στη σειρά, κλείνοντας το πρώτο της σετ στο τουρνουά σε 26 μόλις λεπτά!

Διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, στο οποίο η Tomljanovic προσαρμόστηκε καλύτερα στο κλίμα του αγώνα και αμφότερες οι δυο παίκτριες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στα σερβίς τους.

Αντάλλαξαν από 2 break στα 6 πρώτα games του σετ οι δυο παίκτριες και το σκορ ήταν 3-3. Η Tomljanovic έκανε και 3ο break στη συνέχεια και κατάφερε να αποκτήσει το προβάδισμα με 5-3, φτάνοντας 2 πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ στο 10ο game (5-4, 30-30).

Η Σάκκαρη έμεινε όρθια σ’ αυτό το δύσκολο σημείο και κατάφερε να διατηρηθεί στο σετ, αξιοποιώντας την ευκαιρία της για να ισοφαρίσει σε 5-5. Στη συνέχεια έσβησε διπλό break point της Αυστραλής και από το 15-40 κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5 και με νέο break “σφράγισε” την πολύ σημαντική αυτή νίκη – ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο 2ο σετ – σε 76 λεπτά, κερδίζοντας τα 4 τελευταία games της αναμέτρησης.

Για 3η διαδοχική χρονιά ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Roland Garros η Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Ρωσίδα Kamilla Rakhimova στον 2ο γύρο, που έκανε την πρώτη έκπληξη της ημέρας, κερδίζοντας τη Shelby Rogers με 6-2, 6-3! Ήταν η 1η νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά για τη Rakhimova, που έχει καταφέρει μέχρι τώρα να κερδίσει 4 παιχνίδια στο Παρίσι, ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Εκτεταμένα στιγμιότυπα από τη νικηφόρα πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros.

Gepostet von tennisnews.gr am Sonntag, 27. September 2020

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected