Basket

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Ρωσία! (vid)

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο Παναθηναϊκός, με τον Γιώργο Βόβορα να κοουτσάρει μαεστρικά, νίκησε μετά από 11 χρόνια στη Μόσχα τη Χίμκι έχοντας κορυφαίους τους Παπαπέτρου, Μήτογλου και Μποχωρίδη, αν και όλοι βοήθησαν!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στη νέα εποχή του με το δεξί παίρνοντας σπουδαία νίκη μέσα στη Μόσχα επί της Χίμκι μετά από 11 χρόνια με σκορ 78-76. Σε ένα ματς για γερά νεύρα με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βόβορα, με τον αρχηγό του Ιωάννη Παπαπέτρου σε ηγετικό ρόλο έμεινε ζωντανός και έφτασε στη νίκη. Κλειδί της αναμέτρησης ήταν τα ριμπάουντ, με τους πράσινους να κατεβάζουν 42, εκ των οποίων τα 17 επιθετικά. Αυτό συνιστά και τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Με τον Μποχωρίδη να μοιράζει σωστά τη μπάλα και τον Νέντοβιτς να ανεβάζει την απόδοσή του με την πάροδο του χρόνου, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ομάδα με τα όλα της. Οι 14 ασίστ για 13 λάθη εξανεμίστηκαν από την ψυχή και τον δυναμισμό των παικτών του “τριφυλλιού”, οι οποίοι έπαιξαν σκληρή άμυνα που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική και στο τέλος είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση για να πάρουν ορθολογικές αποφάσεις. Αυτό φυσικά είναι δουλειά του προπονητή.

Από εκεί και πέρα ο Παπαπέτρου με 16 πόντους (+9 ριμπάουντ), ο Μήτογλου με 12 (+8 ριμπάουντ), ο Μπέντιλ με 11, οι Μποχωρίδης και Φόστερ από 10 οδήγησαν το σκορ του Παναθηναϊκού (που είχε μόλις 5/23 τρίποντα). Ωστόσο κι ο Νέντοβιτς με κάποια σπουδαία καλάθια και 4 ασίστ, ο Κασελάκης με 6 ριμπάουντ τα 5 επιθετικά, οι Παπαγιάννης και Όγκαστ με σημαντικές βοήθειες στο παιχνίδι έδωσαν το στίγμα της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού.

Στατιστικά Χίμκι

Στατιστικά Παναθηναϊκού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected