Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Εθνικές Ομάδες

Ηττήθηκε στη Λιθουανία η Εθνική, “βγάζει” τα μάτια της για την πρόκριση

Η Εθνική Ελπίδων ήταν το φαβορί για πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του EURO 2021 αλλά μέσα σε δύο ματς μετά την καραντίνα χύνει την καρδάρα με το γάλα. Γρίφος η πρόκριση.

Κι αυτό διότι στα πρώτα ματς μετά την καραντίνα η ομάδα παρουσιάζει τελείως διαφορετικό πρόσωπο από αυτό των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών όταν και ήταν αήττητη. Μάλιστα σε κανένα από τα δύο αυτά παιχνίδια δεν κατάφερε να σκοράρει και πλέον η υπόθεση πρόκριση έχει γίνει γρίφος για δυνατούς λύτες.

Ο Γιάννης Γκούμας προσπάθησε να παρατάξει την πιο δυνατή ομάδα με βάση τους παίκτες που διέθετε και το έκανε, αλλά επί χόρτου αυτό δεν βγήκε. Η Ελλάδα μπήκε στο ματς με σκοπό να επιτεθεί από την αρχή αλλά αιφνιδιάστηκε από τον Κίζας στο 17ο λεπτό ο οποίος νίκησε τον Τζολάκη με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Στη συνέχεια η Εθνική έπαιζε με νευρικότητα και άγχος σε όλο το παιχνίδι με τους Λιθουανούς ψύχραιμα να αναχαιτίζουν τις ελληνικές προσπάθειες και να προσπαθούν να απειλήσουν στην κόντρα. Έτσι στο 66΄ο Μεγελάιτις έκανε το 2-0. Παρά το γεγονός ότι ο Γκούμας έκανε και τις πέντε αλλαγές του τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και το όνειρο της συμμετοχής στο EURO 2021 αρχίζει να δυσκολεύει επικίνδυνα.

Η σύνθεση της Εθνικής ομάδας: Τζολάκης (ντεμπούτο), Ουές (59′ Νάτσος), Κατράνης, Νικολάου, Κωνσταντόπουλος (ντεμπούτο), Παπανικολάου (59′ Χατζηστραβός), Μπουζούκης (78′ Ξενιτίδης), Τσιγγάρας, Γκαργκαλατζίδης (46′ Εμμανουηλίδης), Τσαούσης (46′ Βρουσάι), Δουβίκας.

Το θετικό είναι ότι είναι έχει τα τρία τελευταία παιχνίδια στην Ελλάδα με αντιπάλους την Κροατία, την Τσεχία και τη Σκωτία, δηλαδή τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρόκρισης. Μάλιστα η Σκωτία έχει και ένα ματς λιγότερο (παίζει αύριο με την Τσεχία), ενώ στο κόλπο μπήκε και η Λιθουανία.

Η βαθμολογία του ομίλου :

Τσεχία 15
Κροατία 13
Ελλάδα 13
Σκωτία 11
Λιθουανία 7
Σαν Μαρίνο 0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected