Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Tη νίκη και τους τρεις βαθμούς κρατά η Ελλάδα

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αναζητώντας μόνο την ουσία και τους τρεις βαθμούς, η Εθνική μας επικράτησε με 2-0 της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ισόβαθμη με την Ελλάδα είναι η Σλοβενία, που πέρασε νικηφόρα από την Πρίστινα και έτσι η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ σε έναν περίπου μήνα αποκτά τον χαρακτήρα του τελικού.

Με ένα γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου και δεύτερο στο ξεκίνημα του δεύτερου, η Εθνική έβγαλε την… υποχρέωση και επικράτησε με 2-0 της αδύναμης Μολδαβίας. Μπακασέτας με πέναλτι και Μάνταλος οι σκόρερ, έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος.

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 15λεπτο που μπήκαν με ορμή και είχαν δύο ευκαιρίες με τον Τάσο Μπακασέτα, έκτοτε μπλόκαραν. Αλλά τους ξεμπλόκαρε ο Πόσμακ, ο οποίος τράβηξε από τη φανέλα τον Παυλίδη που έμπαινε κατά μέτωπο απέναντι στον Ναμάσκο, έπειτα από πάσα λόμπα του Κουρμπέλη.

Ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον στόπερ των Μολδαβών. Ο Μπακασέτας ευστόχησε από τα 11 βήματα και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η εθνική μας κλείδωσε το τρίποντο. Εξαιρετική μπαλιά του Μπακασέτα στην πλάτη της άμυνας, ο Μάνταλος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και με διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι διεθνείς έπαιξαν χωρίς άγχος και προσπάθησαν να πετύχουν και άλλα τέρματα. Χωρίς να δημιουργήσουν πολλές κλασικές ευκαιρίες. Σε μία απ’ αυτές ο Ναμάσκο απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μπακασέτα. Ενώ προς το φινάλε έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το πλασέ του Φορτούνη.

Στο 88′ ο Ρότα έκανε ένα ανόητο πέναλτι, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Μιλιντσεάνου. Στις καθυστερήσεις το σουτ του Φορτούνη σταμάτησε το δεξί κάθετο δοκάρι.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69′ Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης (83′ Μπουχαλάκης), Λημνιός (76′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (69′ Φορτούνης), Παυλίδης (83′ Φούντας).

Μολδαβία (Ένγκιν Φιράτ): Ναμάσκο. Άρμας, Πόσμακ, Μούντρακ. Ρεάμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Κότσιουκ, Ράτα (66′ Μαράντιτσι), Καϊμακόφ (46′ Επουρεάνου). Ιονίτα (76′ Ράκου), Νικολαέσκου (57′ Μιλιντσεάνου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected