Κατηγορίες
Basket

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο φινάλε της χρονιάς στη μνήμη του Κόμπε Μπράιαντ! (vids)

Οι Λος Άντελες Λέικερς έκαναν… πάρτι απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ, προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 36π., για να κερδίσουν με 106-93 και με 4-2 νίκες να κατακτήσουν τον 17o τίτλο στην ιστορία τους στο ΝΒΑ.

Στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ αφιέρωσαν οι «λιμνάνθρωποι» τον τίτλο, με τον ΜVP των τελικών, Λεμπρόν Τζέιμς, να δηλώνει μετά το ματς πως τώρα αξίζουν το σεβασμό. «Κερδίσαμε το σεβασμό, ο Φρανκ Βόγκελ κέρδισε το σεβασμό, εγώ κέρδισα τον αναθεματισμένο μου σεβασμό. Τι θα πουν τώρα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μετά την τραγωδία, δεν θέλαμε να απογοητεύσουμε τον Κόμπι και δεν το κάναμε. Ξέρω πως θα ήταν υπερήφανος για εμάς. Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό το πρωτάθλημα. Είναι αφιερωμένο σε εκείνον, ήταν ο μεγάλος μας αδερφός», τόνισε ο Άντονι Ντέιβις.

«Αυτό είναι για εσένα, αδελφέ μου, για την Τζιάνα, τη Βανέσα, τη Ναταλία, την Μπριάνα, την Κάπρι. Συγχαρητήρια στους Λος Άντζελες Λέικερς , την Τζένι Μπας και σε όλο τον οργανισμό για την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος», έγραψε από την πλευρά του ο Πάου Γκασόλ, μέσω Twitter, που έπαιξε στους Καλιφορνέζους από το 2008 έως το 2014.

Ο «βασιλιάς», στον έκτο και τελευταίο τελικό, έκανε triple double με 28π., δεκατέσσερα ριμπάουντ και δέκα ασίστ, με τον Άντονι Ντέιβις να είναι «διπλός» με 19π. και δεκαπέντε ριμπάουντ.

Άλλους 19π. με τέσσερις ασίστ είχε ο Ραζόν Ρόντο, 11π. με πέντε ριμπάουντ ο Ντάνι Γκριν και 17π. ο Κεντάβιους Κάλντουελ–Ποπ. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εκτός αποστολής, πανηγύρισε όμως μαζί με τους συμπαίκτες του την επιτυχία τους, στην Disney World του Ορλάντο.

Ο Μπαμπ Αντεμπάγιο με 25π., δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ ξεχώρισε για τους εκπροσώπους της Φλόριντα. Ο Τζίμι Μπάτλερ έμεινε στους 12π., είχε όμως εφτά ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, ενώ 12π. σκόραρε ο Τζο Κράουντερ και 10π. ο Ντάνκαν Ρόμπινσον. Άστοχος ήταν ο Τάιλερ Χίρο, με 3/10 σουτ εντός παιδιάς και συνολικά 7π., τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected