Super League 1

Σπουδαίο ματς στο Ηράκλειο, “απέδρασε” στο 94′ ο Παναθηναϊκός!

Ο ΟΦΗ κρατούσε μέχρι την τελευταία φάση μια σπουδαία νίκη αλλά ο Μακέντα ισοφάρισε στο 94′ χαρίζοντας τον βαθμό στον Παναθηναϊκό με το τελικό 2-2.

O Φεντερίκο Μακέντα έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό με… buzzer beater στο 94′ αλλά οι «πράσινοι» και πάλι έμειναν στον… άσο καθώς με την ισοπαλία (2-2) που απέσπασαν στην έδρα του εξαιρετικού ΟΦΗ, παρέμειναν στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς. Το «τριφύλλι» μπορεί να μην ηττήθηκε την ύστατη στιγμή σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο αλλά δεν νίκησε για τέταρτη σερί αγωνιστική στη Super League στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην κατηγορία.

Συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος στον δημιουργικό τομέα και στην παραγωγή φάσεων αλλά ήταν απελπιστικά κακός στην ανασταλτική λειτουργία δίνοντας την ευκαιρία στον θαυμάσιο ΟΦΗ να του προκαλέσει πολλά προβλήματα. Οι Κρητικοί έχασαν την ύστατη στιγμή μέσα από τα χέρια τους ένα τρίποντο που έμοιαζε… άχαστο.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του ματς έδειξε διάθεση για να δημιουργήσει, να επιτεθεί και να σκοράρει. Και έφτασε τουλάχιστον δύο φορές κοντά στο γκολ με τον Βέλεθ μόλις στο 4′ (απομάκρυνε ο Γιαννούλης) και με τον Καρλίτος στο 23′ (απέκρουσε ο Βάτερμαν).

Το γκολ όμως δεν ήρθε για το «τριφύλλι», που πλήρωσε την αστοχία του αλλά και την αναποτελεσματικότητα στην άμυνα καθώς ο ΟΦΗ σκόραρε με την πρώτη ευκαιρία. Στο 37′ έπειτα από λάθος στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, ο Στάικος σούταρε με δύναμη, ο Διούδης απομάκρυνε προσωρινά και ο επερχόμενος Στάρτζεον με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0) καθώς ο γκολκίπερ των «πράσινων» δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα εκτός τέρματος.

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου μπήκε στο γήπεδο μεταμορφωμένος αγωνιστικά και πολύ γρήγορα έφτασε στην ισοφάριση (1-1). Στο 49′ ο Καρλίτος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε για το «τριφύλλι» που ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης.

Μάλιστα οι «πράσινοι» στο 54′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Μακέντα ανατράπηκε από τον Μεγιάδο, κέρδισε το πέναλτι αλλά νικήθηκε από τον Βάτερμαν που έπεσε στη σωστή γωνία διατηρώντας το 1-1.

Στο 60′ ήταν η σειρά του ΟΦΗ για να αγγίξει το γκολ αλλά ο Διούδης απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κοροβέση, ενώ στο 62′ και πάλι ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» ήταν σε ετοιμότητα σε κεφαλιά του Στάρτζεον. Ο Παναθηναϊκός έχασε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει στο 65′ όταν ο Χατζηγιοβάνης αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βάτερμαν, νικήθηκε από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Κι αφού ο Παναθηναϊκός και πάλι σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, ο ΟΦΗ τιμώρησε το «τριφύλλι». Στο 77′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα των «πρασίνων» αδράνησε και ο Μεγιάδο από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο για τον Παναθηναϊκό μέχρι το 94′ οπότε ο Μακέντα υποδέχθηκε την κεφαλιά-δώρο του Ουές και με δική του κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας (2-2) με… buzzer beater καθώς αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

Συνθέσεις

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Γιαννούλης, Διαμαντής, Κοροβέσης (73′ Μπαλογιάννης), Σακόρ, Στάικος (73′ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάρτζεον (80′ Γιάννου), Σαρδινέρο (88′ Βαφέας), Γρίβας.

Παναθηναϊκός (Συλαϊδόπουλος): Διούδης, Σάντσες (87′ Πούγγουρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62′ Σερπέζης), Μπουζούκης (87′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Καρλίτος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected