Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Λαχτάρισε” η Λίβερπουλ αλλά πήρε το τρίποντο με ανατροπή (vid)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» για την 6η αγωνιστική της Premier League, επέστρεψε στις νίκες και «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας την Έβερτον (με ματς περισσότερο).

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 11ο λεπτό, oι «κόκκινοι» έκαναν την ανατροπή απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πήραν τη νίκη (2-1) για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Η Σέφιλντ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπέργκε στο 11ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Κλοπ ανέβασε ρυθμό και ισοφάρισε με τον Φιρμίνο στο 41ο λεπτό, για να έρθει ο Ζότα να κάνει την ανατροπή στο 64ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε καλύτερα και μόλις στο 1ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ρόμπερτσον έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μανέ από τα αριστερά, εκείνος προσπάθησε να βρει τον Σαλάχ, αλλά τελευταία στιγμή ο Ίγκαν απομάκρυνε.

Στο 3ο λεπτό, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ προσπάθησε να πετύχει ένα απίθανο γκολ πίσω από τη σέντρα, αλλά ο Ράμσντεϊλ (που ήταν εκτός εστίας) κατάφερε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Παρά τις απειλητικές στιγμές της Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά, η Σέφιλντ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα.

Ο Μπέργκε έκανε το 0-1 και λίγο αργότερα (24’) χρειάστηκε μία σημαντική επέμβαση του Άλισον, ο οποίος αρνήθηκε το 0-2 στον Όσμπορν. Χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα, η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, όταν ο Μανέ με κεφαλιά από την μικρή περιοχή είδε τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει και τον Φιρμίνο να σκοράρει σε κενή εστία (42’, 1-1).

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι το δεύτερο μέρος, όμως το VAR βρήκε το οφσάιντ του Σαλάχ, ο οποίος με φοβερό κατέβασμα και τέλειο τελείωμα πίστεψε ότι είχε κάνει το 2-1 (63’). Δύο λεπτά αργότερα όμως αυτό ήρθε. Από σέντρα του Μανέ, ο βραχύσωμος Ντιόγκο Ζότα με κεφαλιά βρήκε δίχτυα (65’) και απλοποίησε τα πράγματα για τους πρωταθλητές Αγγλίας που είχαν δοκάρι με τον Σαλάχ (82’), αλλά χρειάστηκε στο τέλος να παίξουν πολύ προσεκτικά για να κρατήσουν ως το τέλος το 2-1, απέναντι σε μία πολύ καλή Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι της.

Συνθέσεις

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Φαμπίνιο, Άρνολντ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (83’ Μίλνερ), Φιρμίνο (83’ Μιναμίνο)

ΣΕΦΙΛΝΤ: Ράμσντεϊλ, Μπάσαμ, Μπάλντοκ, Στίβενς, Αμπαντού, Ίγκαν, Μπέργκε, Λούντστραμ (76’ ΜακΓκόλντρικ), Όσμπορν, ΜακΜπέρνι, Μπρούστερ (54’ Μπερκ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected